Foto: no LU fonda arhīva

Latvijas Universitātes (LU) fonds aicina LU Juridiskās fakultātes (JF) studentus līdz 27.oktobrim pieteikties Zvērinātu advokātu biroja (ZAB) "Sorainen" stipendijai 2017./2018. ak. gadā. Stipendijas mērķis ir studiju laikā atbalstīt studentus, lai rosinātu viņu interesi par pētniecisko darbu izvēlētajā studiju jomā.

Stipendija izveidota pēc ZAB „Sorainen” ierosinājuma un izmaksāta ar viņu finansiālu atbalstu. Tā ir paredzēta bakalaura līmeņa studentiem, sākot no 2.kursa, un maģistrantūras studentiem. Vienas stipendijas apmērs ir EUR 3 000/akad. gadā. Vienlaikus vienā akadēmiskajā gadā pretendents var saņemt vienu LU fonda mecenātu finansētu stipendiju. Stipendiātiem tiek piedāvātas vairākas pētniecības tēmas:
  • Latvijas Republikas tiesu sistēmas/procesa efektivizēšana,
  • Starptautiskais civilprocess (ar trešo valstu elementu),
  • Intelektuālā īpašuma tiesības digitālā vidē,
  • Jebkādas tēmas starptautiskajās privāttiesībās.
Pieteikšanās stipendijai noris LU fonda mājaslapā www.fonds.lv līdz š.g. 27. oktobra plkst. 23.59. Pretendentiem jāaizpilda tiešsaistes pieteikuma veidlapa, jāsagatavo CV un motivācijas vēstule, kā arī eseja brīvā formā “Kuram Latvijas Universitātes mecenātam (-ei) es vēlos līdzināties un kāpēc?”. Nodibinājums Latvijas Universitātes fonds darbojas kopš 2004. gada un ir respektabla filantropijas organizācija, kura rūpējas par izciliem, centīgiem (arī ar nepietiekamu materiālo nodrošinājumu) studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem un ar izciliem izglītības, zinātnes un kultūras darbiniekiem sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.

Dalīties