Jau šo piektdien, 18. maijā, no plkst. 10.00 - 16.00 LU Botāniskajā dārzā notiks Starptautiskajai Augu aizsardzības dienai veltītais izglītojošais pasākums “Augu aizsardzības diena”, kura laikā darbosies brīvdabas laboratorijas un, piesakoties iepriekš, būs pieejamas ekskursijas gida pavadībā un putnu vērošanas ekspedīcijas.

Kā augi un dzīvnieki pielāgojas dzīvei ūdenī? Kāda jēga no purvu pastāvēšanas?  Kas ir “ķīmiķu dārzs”? Kādus noslēpumus sevī glabā augsne? Kādi augi pastāvējuši uz Zemes laikā, kad to vēl apdzīvoja dinozauri un kā tos pēta? Kas slēpjas augu iekšienē? Kāds ir papīra ceļš no auga līdz mūsu rakstāmgaldam? Kas dzīvo Latvijas pļavās un mežos? Kāpēc jāēd augļi un dārzeņi un kā tos izaudzēt? Uz šiem un daudziem citiem jautājumiem atbildes atradīsi LU Botāniskajā dārzā “Augu aizsardzības dienā” jau šo piektdien.

“Augu aizsardzības dienā 2018” LU Botāniskajā dārzā darbosies vairāk nekā desmit brīvdabas laboratorijas, kurās dabas zinātnieku un dabas aizsardzības speciālistu vadībā, iesaistoties dažādās meistarklasēs, spēlējot izzinošas spēles, vērojot aizraujošus eksperimentus un uzdodot zinātniekiem sevi interesējošus jautājumus, varēs izzināt ar dabas aizsardzību saistītas tēmas.

Pasākumā piedalīsies pārstāvji no LU Botāniskā dārza, LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes, LU Bioloģijas fakultātes, LU Ķīmijas fakultātes, LU Starpnozaru izglītības un inovāciju centra, Dabas aizsardzības pārvaldes, Bulduru dārzkopības vidusskolas un citām organizācijām, kuru darbs ir saistīts ar dabas pētīšanu un aizsardzību.

“Augu aizsardzības dienas” laikā vienīgo reizi gadā LU Botāniskajā dārzā pieejamas arī bezmaksas ekskursijas gida pavadībā un putnu vērošanas ekspedīcijas. Par pieejamajiem  laikiem iespējams uzzināt, rakstot agnese.reke@lu.lv vai zvanot uz 67450860. Ekskursijas iespējams pieteikt līdz trešdienai, 16. maijam, plkst. 12.00. Dalība ekskursijās un putnu vērošanā tikai ar iepriekšēju pieteikšanos. Uz citām aktivitātēm pieteikties iepriekš nav nepieciešams – laboratorijās gaidīsim jebkurā laikā 10.00 - 16.00. Dalība pasākumā, iegādājoties ieejas biļetes LU Botāniskajā dārzā.

Katru gadu 18.maijā visā pasaulē atzīmē Starptautisko Augu aizsardzības dienu, kuras laikā cilvēki visā pasaulē tiek aicināti aizdomāties par dabas vērtībām, bioloģisko daudzveidību un tās nozīmi cilvēka dzīvē. LU Botāniskajā dārzā notiekošā "Augu aizsardzības diena" ir Starptautiskajai augu aizsardzības dienai veltīts pasākums.

Ar ieejas biļešu cenām iepazīsties šeit: www.botanika.lu.lv/nacciemos/ Atgādinām, ka “Augu aizsardzības dienas” apmeklējumam iespējams izmantot arī izdevīgo ģimenes biļeti un īpašo piedāvājumu klasēm – skolēnu grupām no 10 cilvēkiem ieejas biļetes cena 1 skolēnam 1.90 EUR. Diviem klasi pavadošajiem pedagogiem ieeja bez maksas. Bērniem līdz 6 gadu vecumam, bērniem ar īpašām vajadzībām, bērniem bāreņiem, I un II grupas invalīdiem, politiski represētām personām, kā arī LU studentiem un darbiniekiem ieeja pasākumā bez maksas.  Pasākuma apmeklētājiem būs pieejama arī Tropu tauriņu māja, Palmu mājas siltumnīcas (Subtropu, Tropu, Kaktusu un citu sukulentu) un citas publiskās LU Botāniskā dārza daļas.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu. LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2.

Dalīties