Augu aizsardzības diena, kuras laikā darbosies vairāk nekā desmit dažādas interaktīvas brīvdabas laboratorijas, kā arī, iepriekš piesakoties, klasēm būs iespējams piedalīties bezmaksas ekskursijās gida pavadībā. Ieeja pasākumā, iegādājoties ieejas biļeti LU Botāniskajā dārzā.

Mācību gadam tuvojoties noslēgumam,  LU Botāniskais dārzs aicina uz dabas izziņas pasākumu “Augu aizsardzības diena”, kurā sev interesējošo atradīs ne tikai skolēni, bet arī ģimenes un citi interesenti, kas vēlas iepazīt aizraujošo dabas zinātņu pasauli.

Jau tradicionālajā pasākumā LU Botāniskajā dārzā piedaloties interaktīvās brīvdabas laboratorijās varēs iepazīt dažādas dabas zinātņu nozares - mācīties atpazīt Latvijas un pasaules augus, izglītoties dabas aizsardzības jautājumos, iepazīt daudzveidīgo LU Botāniskā dārza augu kolekciju, ielūkoties eksotisko tauriņu pasaulē Tropu tauriņu mājā, pašu spēkiem iestādīt augu, izmēģināt papīra radīšanas procesu un vel daudz ko citu,

Piedāvājam iepazīties ar dažām no laboratorijām, kas priecēs “Augu aizsardzības diena 2018” apmeklētājus:

·         Mimikrija – augs vai kukainis?

·         Augšņu laboratorija

·         Kas ir šis augs? Iepazīsti ziedošos pavasara augus!

·         Senie augi Latvijā un pasaulē

·         Latvijas augi un dzīvnieki: mežu un pļavu iemītnieki

·         Zemūdens noslēpumi: ūdensaugu pielāgojumi dzīvei ūdenī

·         Zemūdens noslēpumi: ūdensdzīvnieku pielāgojumi dzīvei ūdenī

·         Augu šūnu laboratorija: augs zem mikroskopa

·         Kā top papīrs?

·         Augsnes mikroskopiskā pasaule

·         Gada augs: madara

·         Augu pavairošana

·         Dārzeņi un garšaugi

·         Augļi un ogas

·         Kā noturēt līdzsvaru?

·         u.c.

Šogad “Augu aizsardzības dienā” notiks arī īpaša aktivitāte - putnu vērošanas ekspedīcijas, kā arī vienīgo reizi gadā būs iespēja bez papildus samaksas iepazīt LU Botānisko dārzu gida pavadībā (jāiegādājas tikai ieejas biļete).

NB! Ekskursijām un putnu vērošanas ekspedīcijai jāpiesakās iepriekš, rakstot agnese.reke@lu.lv (norādot skolu, klasi, bērnu skaitu, kontakttālruni un vēlamo laiku  - pēc pieteikuma saņemšanas ar Jums sazināsies par vēlamā laika pieejamību) vai zvanot 67450860 (darba dienās 9.00-17.00). 

Aicinām katru klasi pieteikties tikai uz VIENU no aktivitātēm ar iepriekšēju pieteikšanos (putnu ekspedīciju VAI vispārīgo ekskursiju), tādējādi dodot iespēju ekskursijas izbaudīt iespējami vairāk interesentiem.  

Pārējās "Augu aizsardzības dienas" aktivitātes iespējams apmeklēt bez iepriekšējas pieteikšanās. 

Dalība “Augu aizsardzības dienas 2018” pasākumā, iegādājoties ieejas biļeti LU Botāniskajā dārzā. Ieejas biļetes skolēniem grupā - 1.90 EUR (2 pavadošajiem pedagogiem uz grupu ieeja dārzā bez maksas). Ar pārējām biļešu cenām iespējams iepazīties šeit: www.botanika.lu.lv/nacciemos/

Vairāk informācijas par pasākumu, zvanot uz  67450860 (Agnese) vai rakstot uz  agnese.reke@lu.lv.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Vasaras sezonā dārzs apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā vasaras sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties