Piektdien, 26. februārī, Latvijas Universitātes 79. starptautiskās zinātniskās konferences ietvaros notiks Filozofijas un socioloģijas institūta organizētā tiešsaistes sekcija “Sarežģītais vēsturiskais mantojums: komunikācija un interpretācija”.

Sekcijā dažādu zinātņu nozaru 16 pētnieki no Vācijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas dalīsies ar saviem pētījumu rezultātiem un idejām, veidojot dialogu daudzfunkcionālai “sarežģītā” vēsturiskā mantojuma un tumšā tūrisma izpratnei.

Digitālās komunikācijas attīstības un informācijas aprites izmaiņu laikmetā par jauna veida komunikāciju, auditorijas sasniegšanu un naratīvu veidošanu jādomā arī dažāda vēsturiskā mantojuma un tūrisma vietu pārvaldītājiem. Šie jautājumi ir īpaši būtiski, lai sasniegtu un iesaistītu dialogā gan vietējos iedzīvotājus, gan tūristus, jo īpaši jauniešus jeb digitālo paaudzi.

Konferences sekciju ar referātu “Technology meets Heritage – Interactive 3D testimonies at a German memorial site” atklās profesore Dr. Anja Ballis and profesors Dr. Markus Gloe no Ludviga Maksimiliāna Minhenes Universitātes Vācijā.

Pilna konferences programma pieejama ŠEIT.

Darba valoda ir angļu.

Līdz 2021. gada 25. februārim plkst. 12.00 interesentiem kā klausītājiem vēl ir iespēja reģistrēties konferences vietnē.

Šī konferences sekcija tiek organizētā projekta “Sarežģītais vēsturiskais mantojums Latvijā: holokausta tūrisma vietas starp piemiņas kultūru, mūsdienu tūrisma pieprasījumu un piedāvājumu (MemoTours)”, Nr. lzp-2019/1-0241 ietvaros. Projektu finansē Latvijas Zinātnes padome.

Jautājumu gadījumā iespējams tos adresēt uz e-pastu: aija.vdsteina@lu.lv.

Dalīties

Saistītais saturs

Limbaži padomju un nacistu okupācijas varu krustpunktā (1941):  cerības un vilšanās
28.06.2021.

Limbaži padomju un nacistu okupācijas varu krustpunktā (1941): cerības un vilšanās