26. februārī plkst. 9.30 Latvijas Universitātē (LU) norisināsies attālinātā LU 79. starptautiskās zinātniskās konferences sesija “Latvijas Universitāte: Zinātne industrijas attīstībai”, kurā tiks iztirzātas aktuālās tendences tehnoloģiju pārnesē un stāstīts par zinātnes komercializācijas piemēriem LU.

TIEŠRAIDE

Sesijas laikā norisināsies trīs diskusijas, kurās tiks apspriestas tēmas par klimata pārmaiņām, ceļu līdz biznesam un nākotnes pētniecības tendences.

Diskusijā “Kāpēc ceļš no laboratorijas līdz pelnošam biznesam ir tik ilgis?” ar saviem pieredzes stāstiem un ieteikumiem dalīsies Mihails Ščepanskis, kurš ir CENOS līdzdibinātājs un vadītājs, Anna Ramata Stunda, kura strādā LU Bioloģijas fakultātē par pētnieci un ir uzņēmuma “Alternative Plants” līdzdibinātāja un vadītāja un Jānis Jaunbergs, AS "Olainfarm" rūpnīcas centrālās laboratorijas vadītājs.

Otrā diskusijā sesijas dalībnieki diskutēs par tēmu “Kam jāglābj pasaule no klimata pārmaiņām?” Diskusijā piedalīsies Uģis Rotbergs, Pasaules Dabas fonda valdes priekšsēdētājs, vēstnieks Vides risinājumu institūts, Kristiāns Grundštoks, kurš ir uzņēmuma “Polylabs” dibinātājs un vadītājs, kā arī savu viedokli šajā diskusijas tēmā paudīs Jānis Brizga, valdes priekšsēdētājs “Zaļā brīvība” un LU pētnieks.

Savukārt trešajā diskusijā “Ko pētīs Latvijas zinātnieki 2025. gadā?”, diskusijas dalībnieki mēģinās ieskatīties zinātnieku darbā nākotnē un diskutēs par zinātnes nozarēm, kas būs saistošas pētniekiem 2025. gadā. Šajā diskusijā piedalīsies Indriķis Muižnieks, profesors, LU rektors, Viesturs Celmiņš, kurš ir pilsētplānotājs un inovāciju apkaimes “Vefresh” vadītājs, kā arī savu viedokli šajā nākotnes zinātnes jautājumā izteiks arī Kristiāns Karlsons, Universitāšu inkubatora vadītājs un Dainis Jakovels, Vides risinājumu institūta vadošais pētnieks. 

Konferences sesijas tiešraidi ikviens interesents varēs vērot LU mājaslapā www.lu.lv un LU facebook lapā.

 

Konferences programma

Dalīties