© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

2020./2021. akadēmiskajā studiju gadā rudens semestrī Latvijas Universitātē (LU) studē ap 200 ārvalstu apmaiņas studentu no 23 valstīm.

Lielāka daļa ārvalstu studentu jau ir ieradušies Latvijā, un pēc pašizolācijas beigām ir gaidīti uz lekcijām LU fakultātēs. Pašizolācijas laikā studenti var uzsākt studijas attālināti, sazinoties ar fakultātes ārlietu koordinatoru un attiecīgā kursa docētāju, lai pēc pašizolācijas beigām veiksmīgi iekļautos mācību procesā klātienē. Galvenokārt kursi tiek piedāvāti klātienē fakultātēs, bet drošības un telpas ierobežojumu dēļ daļa kursu tiek piedāvāti arī tiešsaistē. 

Arī ikgadējā ievadlekcija, kas parasti LU norisinājās Lielajā aulā klātienē, tika novadīta attālināti un pirmo reizi, izmantojot Microsoft Teams platformu, reģistrācijas nedēļas beigās tika organizēta Jautājumu un atbilžu tiešsaistes sesija visiem ārvalstu apmaiņas studentiem, lai atbildētu uz studentu interesējošiem jautājumiem un sniegtu atbalstu veiksmīgai jaunā mācību gada uzsākšanai LU. Visvairāk studentus interesēja kārtība, kādā reģistrēties uz kursiem katrā fakultātē un formalitāšu nokārtošana LU.

Studenti šādu tiešsaistes Jautājumu un atbilžu sesiju atzina par ļoti vērtīgu un novērtēja Mobilitātes nodaļas centienus atbalstīt studentus pašizolācijas laikā. 

Dalīties