Latvijas Universitāte (LU) vienā no prestižākajiem pasaules universitāšu reitingiem "Times Higher Education" jaunākajā apkopojumā ieņem pirmo vietu starp Latvijas augstskolām, kā arī ir viena no divām vislabāk novērtētajām Baltijā.  Pasaules rangā LU ieņem 601. – 800. vietu, informē reitinga veidotāji.

Reitingā pārstāvētas pasaules labākās universitātes, vērtējot to sniegumu piecos rādītājos – studijās, citējamībā, zinātnē, starptautiskajā sadarbībā un sadarbībā ar industriju.

LU uzlabojusi savu rezultātu četrās no piecām kategorijām. Visaugstākos rezultātus  - 504. vietu, LU ieņem zinātniskās darbības novērtējumā.

Augsti rādītāji ir arī Starptautiskās sadarbības novērtējumā – 561. vieta un Sadarbība ar industriju rādītājā – 564. vieta.

“LU kā modernas, jaunus attīstības ceļus ejošas zinātnes universitātes izaugsmi šajā gadā raksturo mūsu panākumi prestižajā Times Higher Education reitingā. Esam uzlabojuši savus rezultātus četrās no piecām vērtēšanas kategorijām, bet lielākais prieks, ka visstraujākā izaugsme bijusi tieši zinātniskās darbības novērtējumā. Universitātes saimes kopīgais darbs, modernā Akadēmiskā centra izveide un jauno tehnoloģiju izmantošana ir nostiprinājusi mūsu zinātnisko reputāciju, sekmējusi starpdisciplināru un augsti citētu publikāciju tapšanu. Vēl labāki rezultāti būtu sagaidāmi, ja valdība pildītu solījumus par finansējuma pieaugumu studijām,” reitinga rezultātus komentē LU rektors profesors Indriķis Muižnieks.

No Latvijas augstskolām reitingā iekļaujas arī Rīgas Tehniskā universitāte un Latvijas Lauksaimniecības universitāte, ieņemot 1001+ vietu.

Reitingā visaugstāk novērtēta Apvienotās Karalistes universitāte - Oksfordas Universitāte (University of Oxford), 2. vietu ieņem Amerikas Savienoto Valstu Stenfordas universitāte (Stanford University), bet 3. vietā ierindojas Amerikas Savienoto Valstu Hārvardas universitāte (Harvard University).

Times Higher Education ir viens no trim pasaules ietekmīgākajiem universitāšu reitingiem, ko publicē jau 18. gadu. Šogad reitingā vērtētas vairāk nekā 1500 vadošās universitātes no 93 pasaules valstīm, izmantojot gan augstskolu sniegto, gan aptaujās iegūto informāciju. Reitings sniedz plašu un līdzsvarotu augstskolu salīdzinājumu studentu, akadēmiķu, universitāšu vadītāju, industrijas un valsts pārvaldes vērtējumā. Reitinga rezultāti publiskoti 2. septembrī.

Iepazīties ar visiem reitinga rezultātiem var THE tīmekļa vietnē.

Dalīties