LU HZF Somugru BSP 2018.–2020. ak. g. absolventi un pasniedzēji, tostarp arī Igaunijas un Somijas vieslektori.

Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultāte piedāvā studiju iespējas bakalaura studiju programmā Somugru studijas.

2020. gads ir radījis mums visiem apstākļus, kad vairāk mūsu skati un rīcībspēja pievēršas mūsu tuvākajiem – radiem, draugiem un kaimiņiem. Ja paraugāmies uz ziemeļiem, tad tur dzīvo igauņi un somi, kā arī sāmi. Tepat mūsu vidū un līdzās, Kurzemes ziemeļu krastā, ir Latvijas pamatiedzīvotāju – lībiešu – vēsturiski apdzīvotā teritorija. Visas šīs etniskās vienības veido Baltijas jūras somugru tautu grupu. Taču ir arī vēl citas somugru tautas, piemēram, ungāri.

Tāpēc, ja vēlaties ar valodu, kultūru un sabiedrisko norišu zināšanām veiksmīgi darboties starptautiskos uzņēmumos tepat vai kaimiņos un/vai arī braukt ‘Ziemeļmeitas vai dēlus lūkoties’ uz Helsinkiem vai Oulu, Tallinu, Tartu vai Rakveri, Lapzemi vai Igaunijas salām un pat Lībiešu krasta ciemos Latvijā runāt un saprasties somu, igauņu un lībiešu valodā, izvēlieties LU Humanitāro zinātņu fakultātes piedāvātās Somugru studijas – tā ir vienīgā bakalaura studiju programma Latvijā, kas sagatavo speciālistus somugristikā.

Topošajiem bakalaura studiju programmas studentiem ir 15 valsts budžeta nodrošinātas studiju vietas, no kurām daļa vēl ir Jūsu rīcībā, arī papildu uzņemšanā (pastāv arī studiju iespējas par maksu), tāpēc izmantojiet iespēju un kļūstiet par mūsējo – somugristu!

Dalīties