Izglītības projekts “Sinoloģija tiešsaistē” piedāvā lekciju kursu par Ķīnas kultūru. Lekcijas vadīs Latvijas sinologi no Latvijas Universitātes un citām institūcijām, kuri ir gatavi padalīties ar savu pieredzi, zināšanām, stāstiem un savu mīlestību pret Ķīnu.

Lekcijas notiks tiešsaistē un tās klausīties varēs jebkurš interesents. Lekcijas ir bez maksas, bet ir nepieciešama iepriekšēja reģistrācija.

Katru reizi vienu stundu pirms pasākuma lekcijas apmeklētāji saņems e-pastu ar linku un paroli.

Kursu organizē Latvijas Ķīnas Studiju asociācija un atbalsta Ķīnas Tautas Republikas vēstniecība Rīgā. Lekcijas notiek latviešu, angļu un krievu valodā.

 

Lekciju laiki un tēmas

3.augustā 11.00 “Ķīniešu vārdi un uzrunas” (angļu valodā). Docētājs: prof. Shang Quanyu, Latvijas Universitātes Konfūcija Institūta Ķīnas puses direktors.

5.augustā 11.00 “Kultūras pieminekļi un parki Pekinā” (latviešu valodā). Docētājs: prof. Pēteris Pildegovičs, Latvijas Universitātes Konfūcija Institūta Latvijas puses direktors.

11.augustā 11.00 “Ieskats tradicionālā ķīniešu teātra formā – ķīniešu operā. Klasifikācija, kustības un dziedāšanas īpatnības” (latviešu un krievu valodā). Docētāja Anželika Smirnova, Ķīnas Centrālās Televīzijas raidījumu vadītāja, ķīniešu Yuju operas mācekle.

13. augustā 11.00 “Ķīniešu čaņbudisms un Sestā Patriarha "Altāra sūtra"” (latviešu valodā). Docētāja Agita Baltgalve, Latvijas Universitātes vadošā pētniece un asociētā profesore.

14. augustā 11.00  “Ķīniešu daoisma galvenie darbi un idejas ("Daodejing" un "Džuandzi")”. Docētāja Agita Baltgalve, Latvijas Universitātes vadošā pētniece un asociētā profesore.

18. augustā 11.00 “Pu Sunlin un viņa spoku stāsti” (latviešu un krievu valodā). Docētāja: Karīna Jermaka, Latvijas Ķīnas studiju Asociācijas priekšsēdētāja, Latvijas Universitātes doktorante.

20. augustā 11.00  “Ziedu un putnu motīvi Sun dinastijas glezniecībā” (latviešu valodā). Docētāja Marija Jurso (maģistra grāds Austrumāzijas studijās, Helsinku universitāte), Latvijas Universitātes Konfūcija Institūta sekretāre.

26. augustā 11.00 “Tīstokļa lasīšanas kultūra” (krievu valodā). Docētāja Jekaterina Beļajeva (Bai), Ķīniešu gleznošanas studijas "Lidojošā ota" dibinātāja un pasniedzēja, Mg.Art, Bc.Paed, Bc.Philol., māksliniece.

28. augustā 11.00 “Zināšanu ražošana un klasifikācija Ķīnas vēsturē” (angļu valodā). Docētājs Georgijs Dunajevs, Vircburgas universitātes doktorants/LNB nozaru informācijas eksperts.

31. augustā 11.00 “Ķīna – dzejas valsts?” (angļu valodā). Docētājs: prof.dr. Frank Kraushaar, Trīras Universitāte. 

Dalīties