Šogad Latvijas Universitātē (LU) pirmo reizi potenciālo studentu pieteikumu apstiprināšana klātienē noritēs, izmantojot jaunu, iepriekš neizmantotu t. s. “numuriņu sistēmu”.

Jaunā pieeja, pirmkārt, palīdzēs novērst “dzīvo rindu” un tātad arī drūzmēšanos LU telpās, kas ir īpaši svarīgi Covid-19 izplatības ierobežošanai. Otrkārt, “numuriņu sistēma” ļauj daudz veiksmīgāk organizēt topošo studentu plūsmu LU telpās. Un, treškārt, ļauj pašam reflektantam operatīvi sekot līdz rindas virzībai, tādējādi taupot arī jaunieša laiku.

Katram topošajam studentam ar mobilās lietotnes “BinaryQ” palīdzību būs “jāpaņem” numuriņš un jāgaida sava kārta, lai apstiprinātu pieteikumu. LU vestibilā būs pieejams arī QR kods, lai ātrāk un veiksmīgāk piekļūtu lietotnes lejuplādēšanai. Ja tomēr studentam nebūs iespējas lejuplādēt lietotni, savu numuriņu būs iespēja izdrukāt klātienē. Sistēma ir vienkārša darbībā un darbojas pēc līdzīga principa, kā notiek “numuriņu sistēmas” izmantošana bankās, pastā un citās jau pierastās klientu apkalpošanas vietās.

LU atgādina, ka pieteikumu apstiprināšana ilgs no 27. jūlija līdz 3. augustam, tāpēc aicina plānot savu ierašanos un klātienē nedoties uz Universitāti jau pirmajā dienā, lai LU telpās neveidotos drūzmēšanās. LU atgādina, ka tas, cik ātri un kurā dienā pieteikums tiks apstiprināts, nekādi nemainīs studenta iespējas, pretendējot uz kādu konkrētu studiju programmu vai finansējuma veidu.

Ierodoties klātienē LU, studētgribētāji varēs saņemt konsultācijas gan par LU studiju programmu piedāvājumu, gan par uzņemšanas procesu. Savukārt tie, kuri plāno un var apstiprināt pieteikumus paši, konsultācijas par LU studiju programmu piedāvājumu var saņemt pa telefonu 67034444, var rakstīt WhatsApp 24789066 vai jautāt e-pastā studijas@lu.lv. 

Pieteikumu apstiprināt varēs gan Latvijas Universitātes centrālajā ēkā Raiņa bulvārī 19, kā arī reģionālajās filiālēs Alūksnē, Bauskā, Cēsīs, Jēkabpilī, Kuldīgā, Madonā un Tukumā, gan arī citos augstskolu uzņemšanas punktos.

Apstiprinot pieteikumu klātienē, līdzi jāņem vidējās izglītības dokumentus, personu apliecinošu dokumentu (pase vai personas apliecība (e-ID)) un citus dokumentus, ja to prasa uzņemšanas prasības.

Elektroniskā pieteikšanās studijām un pieteikumu elektroniskā apstiprināšana portālā www.latvija.lv norisinās no 13. jūlija līdz 2. augustam. Elektronisko pieteikumu klātienē varēs apstiprināt no 27. jūlija līdz 3. augustam, savukārt pieteikumu izveidot un apstiprināt klātienē varēs vienā no augstskolu uzņemšanas punktiem no 27. jūlija līdz 3. augustam.

Latvijas Universitāte aicina pieteikties arī “eParaksts mobile” pakalpojumam, ar to vēlāk varēs arī attālināti parakstīt studiju līgumu.

Aicinām iepazīties ar uzņemšanas kārtību LU mājaslapā.

Izvēlies panākumus! Studē LU!

Dalīties

Saistītais saturs

Turpinās klātienes reģistrācija un pieteikumu apstiprināšana studijām LU
30.07.2020.

Turpinās klātienes reģistrācija un pieteikumu apstiprināšana studijām LU

Pirmā šī gada reflektante LU izvēlējusies studēt filozofiju
27.07.2020.

Pirmā šī gada reflektante LU izvēlējusies studēt filozofiju