Klāt ir eksāmenu laiks, kad 12. klašu skolēni aktīvi gatavojas pārbaudījumiem un apgūst mācību vielu, taču brīžiem uztraukums un neziņa par gaidāmo var ņemt virsroku. Latvijas Universitātes mācībspēki un absolventi LU “Facebook” tiešraidē sniedza skolēniem ļoti vērtīgus un nozīmīgus padomus gaidāmajiem eksāmeniem.

Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks tiešraidē sveica 12. klases skolēnus, novēlot veiksmi centralizētajos eksāmenos. Rektors arī deva padomu studētgribētājiem: “Nevajag atlikt jautājumu – studēt vai nestudēt. Ir jāstudē, jāizmanto visas iespējas Latvijas Universitātē, un tālāk mūsu katra sniegums un panākumi rādīs, kur nonāksim. Tiekamies Latvijas Universitātē!”

Pasākums “Padomi eksāmeniem” notiek jau trešo gadu, un šogad skolēniem tiešsaistē bija iespēja ieklausīties svarīgos padomos matemātikā, latviešu valodā, vēsturē, ķīmijā, bioloģijā un fizikā. Svarīgas tēzes, kas vienoja visus padomdevējus, bija par skolēna pašsajūtu, motivāciju, racionālo domāšanu un emocionālo līdzsvaru eksāmena dienā. Padomdevēji ieteica kārtīgi visu izlasīt un izprast uzdevuma jēgu, pasvītrot uzdevumu atslēgvārdus, pārbaudīt katru risinājuma soli un pierakstīt visu tā, lai gan skolēnam, gan pārbaudītājam viss ir skaidrs.

Skolēniem tika sniegti arī konkrēti padomi katrā mācību priekšmetā. LU pasniedzēji un absolventi dalījās ar knifiņiem, kā vieglāk iegaumēt mācību vielu, kā izrēķināt mazliet sarežģītākus uzdevumus, sniedza padomus arī vizuālo materiālo padziļinātā izpētē un analīzē.

Skolēni, kuri vēlas saņemt pasākuma laikā rādītās prezentācijas savā e-pastā, vēl līdz pirmdienai var pieteikties, apmeklējot saiti: ej.uz/lupadomi

Dalīties