Jau šo piektdien skolēni no visas Latvijas pulcēsies Latvijas Universitātes organizētajā 44. skolēnu Rīgas reģiona zinātniskajā konferencē, kur aizstāvēs savus zinātniski pētnieciskos darbus. Prezentācijas norisināsies dažādās LU fakultātēs, kā arī modernajā Akadēmiskajā centrā.

Visu dienu jaunie zinātnieki tiksies ar LU mācībspēkiem, doktorantiem, kā arī nozaru ekspertiem un speciālistiem, prezentēs pētījumus un dalīsies pieredzē ar citiem skolēniem. Zinātniski pētnieciskie darbi tiks prezentēti sešās dažādās nozarēs:

  • Dabaszinātnēs
  • Inženierzinātnēs un tehnoloģijās
  • Medicīnā un veselības zinātnēs
  • Lauksaimniecības, meža un veterinārajās zinātnēs
  • Sociālajās zinātnēs
  • Humanitārajās un mākslas zinātnēs

Uz Rīgas reģiona konferenci pēc recenzentu vērtējuma ieradīsies 408 skolēni no 53 skolām. Konferencē piedalīsies skolēni no Rīgas un Jūrmalas pilsētām un Siguldas, Ogres, Lielvārdes, Baldones, Babītes, Ādažu, Mārupes, Saulkrastu, Stopiņu, Ķekavas un Olaines novadiem. Kopā skolēni prezentēs 336 zinātniski pētnieciskos darbus, no kuriem lielākā daļa izstrādāti dabaszinātņu nozaru grupā. Tajā ietilpst ķīmijas, fizikas, matemātikas, bioloģijas, datorzinātņu, zemes zinātņu un ar to saistītās vides zinātnes – kopā 112 darbi. Nākamās pēc popularitātes ir humanitārās un mākslas zinātnes nozare ar 71 darbu un inženierzinātnes un tehnoloģijas nozare ar 23 darbiem.

Šogad jau otro reizi tiks pārstāvēta arī lauksaimniecības un veterinārmedicīnas nozaru grupa, kurā iesniegti septiņi darbi, bet aizstāvēti tiks pieci.

Konference tiek rīkota, lai veicinātu vispārējās izglītības iestāžu skolēnu individuālo kompetenču un talantu attīstību, tādejādi padziļinot skolēna zināšanas dabas, humanitāro, sociālo un inženierzinātņu nozarēs, kā arī iepazīstinātu skolēnus ar mūsdienu zinātniskās pētniecības darba tematiku un metodēm, iesaistot skolēnus tiešā pētījumu izstrādē, un veidotu skolēnos prasmi patstāvīgai darbībai zinātniskās pētniecības darbu izstrādē.


PROGRAMMA

Dalīties