© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

28. februārī plkst. 9.30 Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra Zinātņu mājā notiks LU 78. starptautiskās zinātniskās konferences sesija “Latvijas Universitāte: Zinātne industrijas attīstībai”, kurā tiks iztirzātas aktuālās tendences tehnoloģiju pārnesē un stāstīts par zinātnes komercializācijas piemēriem LU.

Sesiju atklās LU profesors Indriķis Muižnieks. Turpinājumā LU Zinātnes departamenta direktors Justs Dimants stāstīs par LU atbalsta instrumentiem inovāciju attīstībā. A/S MADARA Cosmetics līdzīpašnieks un valdes loceklis Uldis Iltners skaidros, cik izmaksā inovatīvs uzņēmums Latvijā, bet SIA Lafivent pārstāve Alise Sieriņa stāstīs par biofiltriem.

Savā pieredzē par darbu, kas kļuvis par dzīvesveidu, stāstīs LYL Korporatīvo klientu darījumu vadītāja Renāte Līdaka-Ziemane, bet LIAA Zinātnes komercializācijas nodaļas vadītājs Reinis Lasmanis stāstīs par finanšu atbalsta instrumentiem zinātnes un industrijas sadarbības veicināšanai. Diskusijas noslēgumā vadošā eksperte Aija van der Steina skaidros, kādi varētu būt ieguvumi un izaicinājumi pētniekiem kā sadarbības partneriem.

Savukārt sesijas otrajā daļā klausītājiem būs iespēja uzzināt par izaicinājumu, ar kuriem jāsaskaras akreditējot laboratoriju. Par to runās LU Materiālu mehānikas institūta pārstāvis Kārlis Muižnieks. Ar šķidrajiem metāla sūkņiem zinātnei un metalurģijai iepazīstinās Imants Bucenieks. Turpinājumā LU Ģeodēzijas un ģeoinformātikas institūta direktors Gunārs Silabriedis stāstīs par Zemes gravitācijas lauka pētījumu nozīmi mūsdienās, bet Kristaps Dambis stāstīs par jaunāko energoelektronikas komponenšu testēšanu elektroautomobiļu pielietojumam. Noslēgumā pētnieks Gatis Mozoļevskis runās par LU Cietvielu fizikas institūta sadarbība ar uzņēmumu EuroLCDs jaunu produktu izstrādē.

Ar konferences sesijas programmu var iepazīties ŠEIT.

Reģistrēšanās

Konferences sesiju aicināts apmeklēt ikviens interesents!

Dalīties