Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē (BVEF) ar vieslekciju "Gadalaiku maiņa globālajā un Latvijas ekonomikā – vasara beigusies, bet kas tālāk?" uzstāsies Latvijas Bankas padomes loceklis, ekonomists Mārtiņš Kazāks. Lekcijā, kas jau kļuvusi par tradīciju, M. Kazāks sniegs ieskatu globālās un Latvijas ekonomiskās attīstības scenārijos. Vieslekcija notiks 16.oktobrī plkst. 10.30 Aspazijas bulvārī 5 (225.telpa), Rīga.

Latvijas Bankas padomes locekļa, pazīstamā ekonomista Mārtiņa Kazāka lekcijā tiks iezīmētas vairākas būtiskas lietas, piemēram, kādi faktori līdz šim ietekmējuši globālās ekonomikas attīstību. Kādi būtiski izaicinājumi noteiks attīstību tuvāko mēnešu un gadu laikā, un vai pēc izaugsmes sabremzēšanās gaidāma recesija?

Tāpat eksperts runās par to, kā globālās ekonomikas izaugsmes sabremzēšanās ietekmēs Latvijas tautsaimniecību. Kādi pasākumi īstenojami politikas veidotājiem, lai mazinātu ekonomisko svārstību ietekmi uz iedzīvotājiem, uzņēmējiem un ekonomiku kopumā? Kādi pasākumi īstenojami, lai nodrošinātu Latvijas izaugsmi ilgtermiņā, nepieļautu ieslīgšanu vidēju ienākumu slazdā un nodrošinātu ātrāku konverģenci ar vadošajām Eiropas valstīm?

Lekciju atklās LU BVEF Ekonomikas nodaļas vadītājs prof. Jānis Priede. Uz bezmaksas lekciju aicināti visi LU studenti, mācībspēki un darbinieki, iepriekš piesakoties līdz 15.oktobrim.

Lekciju būs iespējams vērot arī tiešraidē – Latvijas Bankas vietnē makroekonomika.lv, kā arī "LETA Video". Pēc lekcijas tās materiāli – prezentācija, video ieraksts – tiks izvietoti vietnē makroekonomika.lv.

Par Mārtiņu Kazāku

M. Kazāks dzimis 1973. gada 19. septembrī Liepājā. Latvijas Universitātē ieguvis bakalaura grādu ekonomikā, Kembridžas Universitātē – diplomu ekonomikā un Londonas Universitātē – maģistra grādu ekonomikā ar izcilību un doktora grādu ekonomikā. Strādājis par vadošo ekonomistu Finanšu ministrijā, Londonas Universitātes koledžā, "Swedbank". Bijis pasniedzējs Rīgas Ekonomikas augstskolā, Londonas Universitātē, Rīgas Stradiņa universitātē un Rīgas Biznesa skolā. Darbojies Latvijas Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijā un Fiskālās disciplīnas padomē, bet kopš 2018. gada ir Latvijas Bankas padomes loceklis. M. Kazāks ir daudzu publikāciju autors un līdzautors finanšu tirgu un to integrācijas, ekonomiskās attīstības cikla un finanšu krīžu, fiskālās politikas un tautsaimniecības konkurētspējas jomā.

Dalīties