Gadsimta doktori. © Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

27. septembrī, Latvijas Universitātes gadsimta svinību dienā, promocijas ceremonijā 36 jaunie doktori saņēma LU goda zīmes: apliecinājuma rakstu, doktora šalli un doktora sudraba nozīmi.

Promocijas ceremonijā rektora pienākumu izpildītājs profesors Gvido Straube jaunos doktorus nosauca par izredzētajiem, jo viņi doktora promocijas ceremonijā piedalās gadā, kad Universitāte svin savu simtgadi. Doktoriem G. Straube novēlēja neapstāties pie sasniegtā, uzstādīt jaunus mērķus un idejas, kas jārealizē un, galvenokārt, izbaudīt pētniecības jaukos brīžus un turpināt darboties zinātnē.

Sveicot gadsimta doktorus ar lielajiem panākumiem, prorektores pienākumu izpildītāja humanitāro un izglītības zinātņu jomā un sociālo un tiesību zinātņu jomā Ina Druviete uzsvēra, ka Latvijas Universitāte ir un būs, un tā turpinās pastāvēt doktoru dēļ. Jaunajiem doktoriem viņa novēlēja nezaudēt degsmi laboratorijās, darbā ar studentiem un aizstāvot sevi konferencēs.

Savukārt prorektora pienākumu izpildītājs eksakto, dzīvības un medicīnas zinātņu jomā Valdis Segliņš izteica pateicību doktoriem, ka viņi izvēlējušies zinātnisko grādu iegūt LU un norādīja, ka viņi ir jaunā paaudze, kas nesīs LU vārdu pasaulē.

Svinīgi godināt jaunos doktorus ir pasaules universitāšu prakse, kas Latvijas Universitātē šogad norisinājās jau 11. reizi.

Dalīties