Armēnijas ārlietu ministrs Zohrabs Mnatsakanjans

Trešdien, 18. septembrī, plkst. 16.15 LU Sociālo zinātņu fakultātē 316. auditorijā notiks Armēnijas ārlietu ministra Zohraba Mnatsakanjana (Zohrab Mnatsakanyan) vieslekcija.

Armēnijas ārlietu ministrs Zohrabs Mnatsakanjans 17. un 18. septembrī Latvijā uzturēsies oficiālā vizītē. Vizītes laikā Zohrabs Mnatsakanjans tiksies ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču, Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci un Saeimas deputātu grupu sadarbībai ar Armēniju. Vizītes noslēgumā ministram paredzēta lekcija LU Sociālo zinātņu fakultātes diplomātijas un politikas zinātnes maģistriem.

Zohrabs Mnatsakanjans Armēnijas Ārlietu ministrijas dienestā strādā kopš 1991. gada. Šo gadu laikā viņš ir bijis ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Šveices Konfederācijā, darbojies kā Armēnijas pastāvīgais pārstāvis Apvienoto Nāciju Organizācijas birojā un Eiropas Padomē. Zohrabs Mnatsakanjans kā ārlietu ministra vietnieks bijis galvenais sarunu vedējs par Eiropas Savienības un Armēnijas asociācijas nolīgumu. Pirms stāšanās ministra amatā četrus gadus (2014–2018) Z. Mnatsakanjans bijis vēstnieks, Armēnijas pastāvīgais pārstāvis ANO.

Uz Armēnijas ārlietu ministra Zohraba Mnatsakanjana vieslekciju laipni aicināti visi interesenti!

Dalīties