No 31. augusta līdz 19. oktobrim LU Botāniskajā dārzā būs apskatāma somu-latviešu mākslinieku grupas izstāde “Grēki Paradīzē” (“Sins in Eden”).

Somu profesionālo vides mākslinieku grupa “Kasvisryhmä” (Dārza grupa) sadarbībā ar latviešu māksliniekiem rīko vides mākslas izstādi Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā. Izstāde būs apskatāma no 31. augusta līdz 19. oktobrim, iegādājoties ieejas biļeti LU Botāniskajā dārzā. Mākslas darbi tiks izstādīti Palmu mājas siltumnīcās un to apkārtnē.           

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir dibināts 1922. gadā. Tā ir brīnišķīga vēsturiska tikšanās vieta, kur var novērot visu dzīves ciklu, sākot no auga stāda līdz sakaltušai lapai. Mākslas darbi komunicē ar vidi un augiem. Laika ritums konkretizējas dārza mainīgajā vidē. Izstādes tēmu – Grēki Paradīzē – katrs mākslinieks interpretē pēc saviem uzskatiem. Tēma atsaucas gan uz mūsdienu ekoloģijas problēmām – klimata pārmaiņām, gan uz kultūrvēsturisko mītu par cilvēka pirmatnējo dzīves vidi. Telpiskie mākslas objekti ir veidoti no tekstila, keramikas, zīmējumu, fotogrāfijas vai jauktā tehnikā.

Izstādē piedalās sekojošie mākslinieki:    
Riikka Aresalo, Ipe Heinonen, Miia Kallio, Sunna Kangas, Kaarina Kellomäki, Agita Marackovska un Andris Marackovskis, Anu Miettinen, Leena Mäki-Patola, Inita Reimandova, Anu Nirkko, Otto Santala, Līga Skariņa un Ivanda Spulle-Meiere.

Somu profesionālo mākslinieku grupa “Kasvisryhmä” veido vides mākslas objektus, pielietojot dažādas tehnikas. Tas dod iespēju interpretēt tēmu dažādos veidos un no dažādiem skatu punktiem. Grupa organizē izstādes botāniskajos dārzos. 2008. un 2009. gadā izstādes bija Kaisaniemi botāniskajā dārzā. 2009. un 2011. gadā – Tallinas botāniskajā dārzā. 2014. gadā izstādes bija vienlaikus Tartu Universitātes botāniskajā dārzā un Helsinku pilsētas Ziemas dārzā.        
Izstādes sadarbības partneri ir Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs un Somijas vēstniecība Latvijā.

Dalīties