Ar lepnumu paziņojam, ka Latvijas Universitātes (LU) Politikas zinātnes bakalaura programmas 2. kursa studentu komanda - Roberts Kits un Ričards Ozoliņš - ieguvuši 2. vietu LR Ārlietu ministrijas, LATO un Latvijas Ārpolitikas institūta organizētajā NATO samita simulācijas spēlē. Puiši, tāpat kā citi pirmo vietu ieguvēji, saņēmuši iespēju apmeklēt NATO galveno mītni Briselē, kā arī ielūgumus uz Rīgas konferenci oktobrī un vērtīgas grāmatas.

Spēlē katra komanda pārstāvēja vienu no NATO dalībvalstīm, un tām bija jāpanāk vienošanās par kopīga paziņojuma sagatavošanu, vienlaikus turpinot aizstāvēt savas valsts pozīciju konkrētajos politiskajos, militārajos, ekonomiskajos un sociālajos jautājumos. Komandu darbu, aktivitāti, argumentāciju un uzvedību vērtēja ekspertu komisija.

Simulācijas spēle tika organizēta, lai atzīmētu Latvijas dalības NATO 15. gadadienu un alianses 70. gadadienu. Tā notika Ārlietu ministrijas telpās un Latvijas Nacionālo bruņoto spēku militārajā bāzē Ādažos. Spēles mērķis - veicināt zināšanas un interesi par NATO un starptautiskās drošības un aizsardzības politikas jautājumiem, izpratni par NATO lēmumu pieņemšanas procesu, kā arī sekmēt erudīcijas spēju uzlabošanos.

Dalīties