19. novembrī LZP pieņēma lēmumu par 2019. gada fundamentālo un lietišķo pētījumu projektu konkursā iesniegto projektu iesniegumiem.

Konkursa rezultātā finansēti 47 projekti (kas ir 12% no kopējā projektu iesniegumu skaita vai 17% no virs kvalitātes sliekšņa novērtēto projektu iesniegumos pieprasītās summas). Zinātniskajā izvērtēšanā tika nodoti 387 projektu iesniegumi.

No mūsu institūta iesniegtajiem 24 projektiem finansējumu saņems 4 LU CFI projekti un 2 projekti kopā ar sadarbības partneriem, to skaitā:

  • Dr.phys. Aleksandra Kaļinko projekts “Organisku-neorganisku hibrīdsistēmu izstrāde rentgenstarojuma detektēšanai”;
  • Dr.phys. Jurģa Grūbes projekts “Augšup-pārveidotās luminiscences izmantošana fotolitogrāfijā organiskajiem materiāliem savienojumā ar nanodaļiņu un fotorezista kompozītu”;
  • Dr.phys. Aivara Vembra projekts “Virsmas plazmonu rezonanses uzlabota gaismas pastiprināšana un modulēšana organiskajās plānās kārtiņās”;
  • Dr.habil.phys. Baibas Bērziņas projekts “Jauni ilgspīdoši luminiscenti materiāli - sarkanās gaismas starotāji”;
  • Dr. sc. ing. Roberta Rimšas projekts “Augstas kapacitātes ārpusšūnu vezikulu izdalīšana ar plūsmas lauka frakcionēšanas metodi mikrofluīdikā” sadarbībā ar Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centru.
  • Dr. chem. Kaspara Traskovska (RTU) projekts “Karbēna-metāla-amīda kompleksu strukturāla modifikācija termiski aktivētas aizturētās fluorescences zilās gaismas OLED emiteru ieguvei” sadarbībā ar LU CFI.

Vairāk informācijas un finansēto projektu saraksts:

https://www.lzp.gov.lv/images/stories/Aktualitates/flpp_rezultati_2019.pdf

Dalīties