Līdz 26.oktobrim turpinās XIX Itāļu valodas nedēļa pasaulē. Šogad pasākumu tēma ir “L'italiano e il palcoscenico” (Itāļu valoda un skatuve). Līdz pat sestdienai, 26.oktobrim, Rīgā tiek rīkoti dažādi pasākumi, kuros visi interesenti ir laipni aicināti piedalīties.

Itāļu valodas nedēļa pasaulē ir plaša pasākumu programma ar mērķi veicināt itāļu valodas un kultūras mantojuma atpazīstamību pasaulē. Itāļu valodas nedēļa pasaulē tiek rīkota reizi gadā, trešajā oktobra nedēļā.

Itāļu valodas nedēļa pasaulē pirmo reizi tika rīkota 2001.gada oktobrī, Eiropas valodu gada ietvaros, pēc Frančesko Sabatini, Accademia della Crusca prezidenta, iniciatīvas. Itāļu valodas nedēļu pasaulē atbalsta Itālijas Ārlietu ministrija, Kruskas akadēmija, Itālijas kultūras institūti ārvalstīs, Itālijas konsulāti, augstskolas, kurās tiek pasniegta itāļu valoda, Dante Alighieri biedrība un citas iestādes.

Ik gadu šī iniciatīva kļūst arvien populārāka, piesaistot arvien vairāk dalībnieku un interesentu ar dažādiem pasākumiem visām auditorijām, tādējādi veicinot interesi par itāļu valodu un kultūru.

Latvijā Itāļu valodas nedēļas pasaulē pasākumus organizē Latvijas Universitātes Itāļu valodas un kultūras studiju centrs, sadarbībā ar Itālijas vēstniecību Latvijā un Latvijas Itāļu valodas pasniedzēju asociāciju. Ik gadu šīs nedēļas ietvaros tiek piedāvāta plaša kultūras programma, kurā var iesaistīties ikviens interesents. Lai rīkotie pasākumi būtu saistoši ikvienam, ik gadu pasākumam tiek dota konkrēta tēma, taču vienojošais elements – itāļu valoda un kultūra – nemainās. Daudzpusīgi un interesanti Itāļu valodas nedēļas pasākumi ik gadu norisinās arī Itāļu valodas un kultūras studiju centrā.

✅ Papildus informāciju varat iegūt Itālijas vēstniecības Latvijā mājaslapā ambriga.esteri.it.

Dalīties