No 3. līdz 7. aprīlim Rīgā norisinājās starptautiska konference FARMS2019 - Fuzzy and Rough Mathematical Structures, kas bija veltīta profesora Aleksandra Šostaka 70 gadu jubilejai un kuru organizēja Latvijas Matemātikas biedrība sadarbībā ar Latvijas Universitātes (LU) Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes (FMOF) Matemātikas nodaļu un LU Matemātikas un informātikas institūtu.

Konferences laikā tika nolasīti 23 referāti par dažādiem nestriktu matemātisko struktūru un raupju aproksimējošo sistēmu aspektiem. Vairākus referātus lasīja Matemātikas nodaļas doktoranti, grāda pretendenti un jaunie pasniedzēji, kas strādā nestriktās matemātikas un tās lietojumu jomā un kurus iedvesmojis profesors Aleksandrs Šostaks.

Vienu no plenārajiem referātiem nolasīja Ostravas universitātes (Čehija) profesore Irina Perfilieva. Pēc referāta nolasīšanas profesore Svetlana Asmuss pasniedza Irinai Perfilievai LU Senāta vēstuli ar apstiprinājumu, ka viņa ievēlēta par LU Goda doktori, un uzaicinājumu piedalīties LU 100-gades svinībās.
Konference norisinājās viesnīcā “Islande” Ķīpsalā. Viens no pasākuma īpašajiem notikumiem bija LU Zinātņu mājas ekskursija un Matemātikas nodaļas apmeklējums.

Vairāk informācijas par konferenci atradīsiet FARMS2019 tīmekļa vietnē. https://www.lu.lv/farms2019/

Share