No 12. marta līdz 11. aprīlim ikvienam interesentam Latvijā ir iespēja bezmaksas interaktīvā programmā apgūt Klimata pārmaiņu pakalpojuma piedāvātos instrumentus.

Copernicus Climate Change Service (Klimata pārmaiņu pakalpojums) ir brīvpieejas platforma klimata datu rādītāju iegūšanai, apstrādei un pielietošanai. Copernicus Klimata pārmaiņu pakalpojumā tiek veidota visaptveroša pagātnes, tagadnes un nākotnes prognožu Klimata datu krātuve (Climate Data Store). Pieejamie dati ir brīvi izmantojami dažādās uzņēmējdarbības, reģionālās plānošanas un vides nozarēs, kā arī pieejami kā bāze jaunu biznesa ideju attīstīšanai.

Copernicus Klimata pārmaiņu pakalpojumu lieto visā pasaulē klimata, meteoroloģijas, ģeoloģijas, atjaunojamo resursu nozaru, reģionālās plānošanas speciālisti, kā arī uzņēmēji. Reģistrējoties var piekļūt plašam bezmaksas datu klāstam par klimatu pārmaiņām, iespējams izmantot datu vizualizācijas rīkus un izprast klimata pārmaiņas hronoloģiski. Sistēmā ir pieejami apmācību resursi par dažādiem ar klimata pārmaiņām saistītiem tematiem, zinātniskiem pētījumiem, kā arī par tematiskiem pasākumiem Eiropā.

No 12. marta līdz 11. aprīlim Rīgā CONNECT Latvija sadarbībā ar Copernicus rīko bezmaksas interaktīvu apmācību programmu Klimata pārmaiņu pakalpojuma apgūšanai. Interesenti no reģioniem tiek atbalstīti ar līdzfinansējumu ceļa izdevumu segšanai 70% apmērā un viesnīcas izdevumu segšanai 105 eiro apmērā. Darba pamatvaloda ir angļu.

12. martā norisināsies pirmais tiešsaistes vebinārs par Klimata pārmaiņu pakalpojuma rīkiem un to izmantošanu. 2. aprīlī būs pilnas dienas interaktīvs seminārs ar mērķi risināt konkrētu klimata pārmaiņu izaicinājumu, pielietojot Klimata pārmaiņu pakalpojuma rīkus. 11. aprīļa vebinārā izskatīsim izaicinājumu risinājumus, saņemot atgriezenisko saiti no Copernicus speciālistiem.

Interesentiem jāreģistrējas Copernicus lietotāju sistēmā līdz 11. martam: https://uls.climate.copernicus.eu/, atzīmējot savu dalību pasākumam Latvijā.

Klātienes nodarbībā eksperti sniegs atbildes uz jautājumiem par tiešsaistē pieejamajiem apmācību resursiem un palīdzēs dalībniekiem pielietot zināšanas un klimata datus praktisku uzdevumu risināšanai komandās. Lai labāk sagatavotos klātienes nodarbībai, dalībnieki aicināti apgūt Copernicus sistēmā pieejamos materiālus.

Programmas mērķauditorija ir pētnieki, zinātnieki, klimata pārmaiņu speciālisti, uzņēmēji un studenti. Dalībnieki saņems sertifikātu, sekmīgi piedaloties klātienes nodarbībā un vebināros.

Ja Jums ir kādi papildu jautājumi, lūdzu dodiet ziņu, sūtot e-pastu: c3s-uls@ecmwf.int vai info@connectlatvia.lv.

Vairāk informācijas: https://www.connectlatvia.lv/aktivitates/klimats/

Elmārs Baltiņš
Tel. 29100252
elmars_b@connectlatvia.lv

Pēteris Pētersons
Tel. 29153864
copernicus@connectlatvia.lv

Share