Svētdien, 10. martā, Latvijas Universitātes (LU) basketbola komanda OlyBet Latvijas-Igaunijas basketbola līgas ietvaros savā laukumā uzņēma vienu no Igaunijas spēcīgākajām vienībām – “TalTech”. Spraigā cīņā un nervus kutinošā galotnē uzvaru svinēja Latvijas Universitātes basketbolisti, gūstot panākumu ar rezultātu 78:76. Rezultatīvākais spēlētājs mūsu komandā bija Linards Jaunzems ar 30 gūtiem punktiem.

Spēles rezultātu ar tālmetienu atklāja Latvijas Universitātes komandas kapteinis Linards Jaunzems, bet vēl divus punktus pievienoja Kārlis Žunda (5:0). Tuvojoties pirmās ceturtdaļas pusei, pretiniekiem pirmoreiz izdevās panākt neizšķirtu (7:7), taču uzreiz pēc tam precīzs bija Jaunzems (9:7). Studentiem uz brīdi izdevās palielināt pārsvaru līdz pieciem punktiem (15:10), tomēr igauņi ceturksni noslēdza ar pamatīgu izrāvienu, liekot mājiniekiem atrasties iedzinējos ar rezultātu 16:20.

Otrās ceturtdaļas ievadā vispirms Žundas trejacis ļāva sadeldēt deficītu līdz minimumam (21:22), bet teju uzreiz saldenieks arī realizēja trīs soda metienus pēc kārtas, atjaunojot vadību Latvijas Universitātei (24:22). Pieci bezatbildes punkti deva studentiem nedaudz stabilāku pārsvaru (31:25), tomēr to ātri gandrīz pilnībā dzēst izdevās TALTECH (31:30), liekot Latvijas Universitātei izmantot pirmo minūtes pārtraukumu. Pēc tā mūsu studenti līdz pat puslaika beigām palika nepārspēti, gūstot astoņus punktus pēc kārtas – 39:30.

Otro puslaiku TALTECH iesāka ar pieciem punktiem pēc kārtas (39:35), veicinot minūtes apspriedi Latvijas Universitātes komandai. Jaunzema neilgā laikā gūtie astoņi punkti ļāva Latvijas Universitātei panākt +9 (49:40). Lielāko daļu trešās ceturtdaļas laukuma saimnieki saglabāja stabilu pārsvaru, tomēr tās beigas veiksmīgākas bija pretiniekiem, kas pēc 30 nospēlētām minūtēm Latvijas Universitātes vienībai deva handikapu viena tālmetiena izteiksmē – 56:53.

Noslēdzošās ceturtdaļas sākumā igauņiem ar metienu no tālas distances uz brīdi izdevās izvirzīties vadībā (56:59), taču sekoja tikpat vērtīgs bumbas raidījums grozā pretējā laukuma galā Aivja Lēmaņa izpildījumā (59:59). Atgūt vadību LU gan neizdevās, jo TALTECH guva vēl septiņus punktus pēc kārtas (59:66), līdz ieilgušo klusumu mājiniekiem pārtrauca Jaunzema ātri gūtie četri punkti (63:66). Divas minūtes pirms pamatlaika beigām kārtējais Žundas tālmetiens panāca neizšķirtu (71:71), taču to pašu uzreiz atkārtoja arī viesi (71:74). Pēc minūtes pārtraukuma mūsu studenti sāka aktīvu pakaļdzīšanos, kas nervus kutinošā galotnē arī vainagojās ar panākumu, izcīnot uzvaru ar rezultātu 78:76.

Rezultatīvākais spēlētājs LU rindās bija Linards Jaunzems ar 30 gūtiem punktiem, savukārt 24 pievienoja Kārlis Žunda.

 

Nākamo spēli Latvijas Universitātes komanda aizvadīs 13. martā izbraukumā pret Tartu Ulikool, savukārt savā laukumā, Elektrum Olimpiskajā centrā, atgriezīsies 21. martā ar cīņu pret “Jēkabpils/SMScredit.lv”.

 

BK Latvijas Universitāte – Jaunzems 30, Žunda 24+6AB, Birkāns 9+5RP, Feikners 8+5AB+7RP, Lēmanis 5, Gertners 2, Mežulis, Salenieks, Arnītis, Dambenieks, Grigaļūns, Putāns.

Dalīties