Latvijas Universitātes (LU) basketbola komanda svētdien, 10. februārī, savā laukumā, Elektrum Olimpiskajā centrā, uzņēma BK Valga-Valka/Maks&Moorits vienību. Lielāko daļu spēles atrodoties vadībā, studenti noslēdzošajā ceturtdaļā piekāpās pretiniekiem ar rezultātu 76:84. Rezultatīvākais spēlētājs LU rindās bija Linards Jaunzems ar 22 punktiem.

Spēles rezultātu atklāja Rendijs Feikners, taču pretinieki rezultātu izlīdzināja. Cīņa turpināja ritēt līdzīgi, nelielu pārākumu saglabājot Latvijas Universitātei. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar trīs punktu pārsvaru mājiniekiem – 17:14.

Otrās ceturtdaļas ievadā Edvardam Mežulim un Kārlim Žundam izdevās rezultāta starpību palielināt līdz sešiem punktiem (22:16). Kad tablo vēstīja par 26:18, BK Valga-Valka pirmoreiz izmantoja minūtes pārtraukumu, pēc tā viesiem izdevās piecus punktus atspēlēt, un sekoja komandas apspriede LU (31:28). Turpinājumā pieci bezatbildes punkti Latvijas Universitātei, bet puslaiku ar precīzu metienu noslēdza valcēnieši, panākot rezultātu 36:30.

Otro puslaiku Latvijas Universitāte iesāka ar precīzu Rendija Feiknera “trejaci” (39:30), pēc kura uzreiz pretinieki izmantoja minūtes pārtraukumu. Sekoja BK Valga-Valka izrāviens, kas vispirms ļāva pēc ilgāka laika panākt līdzsvaru uz tablo (45:45), bet mirkli vēlāk arī viesiem izvirzīties vadībā (47:48). LU ātri atguva nelielu pārsvaru, savā pēdējā uzbrukumā trešajā ceturtdaļā valcēniešiem izdevās atkal izraut neizšķirtu, taču līdz ar tās beigu signālu, precīzi bumbu grozā no tālas distances raidīja Feikners (58:55).

Noslēdzošo ceturksni viesi sāka deviņiem pēc kārtas gūtiem punktiem, pārņemot spēles vadību (58:64). Sekoja minūti garā apspriede Latvijas Universitātei, pēc kuras vēl viens tālmetiens pretiniekiem. Atbilde gan ilgi nebija jāgaida – tikpat vērtīgi bumbu grozā raidīja Renārs Birkāns (61:67). Valcēniešu pārsvars sasniedza jau deviņus punktus (61:70), taču studentiem izdevās sešus no tiem atspēlēt, liekot uz minūti kopā sanākt nu jau viesiem (67:70). Lai kā arī LU centās atspēlēties, BK Valga-Valka/Maks&Moorits pārsvaru no rokām vairs neizlaida, spēlei noslēdzoties ar rezultātu 76:84.

Rezultatīvākais spēlētājs Latvijas Universitātes komandā bija Linards Jaunzems ar 22 punktiem, savukārt 15 punktus pievienoja Renārs Birkāns un Rendijs Feikners.

Nākamo spēli Latvijas Universitātes komanda aizvadīs izbraukumā, 13. februārī tiekoties ar BK Liepāja. Savukārt Elektrum Olimpiskā centra laukumā studenti atgriezīsies 3. martā, kad uzņems Jūrmala Betsafe basketbolistus.

BK “Latvijas Universitāte” – BK Valga-Valka/Maks&Moorits 76:84 (17:14; 19:16; 22:25; 18:29).

BK “Latvijas Universitāte” – Jaunzems 22+6AB, Birkāns 15, Feikners 15, Žunda 12+8AB, Mežulis 7, Arnītis 3, Dambenieks 2, Salenieks, Grigaļūns, Lēmanis, Putāns, Šnipke.

     

Dalīties