Foto: Toms Grīnbergs

Latvijas Universitāte (LU) izglītības izstādes ,,Skola 2019’’ laikā, kas notiks no 1. līdz 3. martam izstāžu centrā “Ķīpsala”, interesentiem grupās piedāvā iespēju doties bezmaksas ekskursijā uz LU Akadēmiskā centra jaunuzcelto Zinātņu māju, kā arī Dabas māju Torņakalnā.

Zinātņu māja tika svinīgi atklāta vien 28. janvārī, kļūstot par šī brīža jaunāko un modernāko studiju un pētniecības centru Latvijā. Līdz ar tās izbūvi LU eksakto, medicīnas un dzīvības zinātņu studiju un pētniecības virzieni būs koncentrēti vienuviet – LU Akadēmiskajā centra Dabas un Zinātņu mājās. Tas nozīmē, ka skolēni, kas plāno uzsākt studijas kādā no fakultātēm kā Ķīmijas (ĶF), Bioloģijas (BF), Medicīnas (MF), Ģeogrāfijas un zemes zinātņu (ĢZZF) vai Fizikas, matemātikas un optometrijas (FMOF) jau šobrīd var apmeklēt Akadēmisko centru un gūt iespaidus par savu tuvākās nākotnes studiju vidi.

LU izstādes ,,Skola 2019’’ norises laikā aicina interesentu grupas pieteikties organizētās ekskursijās Akadēmiskā centra apmeklējumam. Mūsu gidi 40-60 minūšu ekskursijā dos iespēju gūt priekštatus un informāciju par kādu no studiju un pētniecības ēkām, dodot iespēju apmeklēt arī modernās laboratorijas un atbildēt uz interesentu jautājumiem.

LU Akadēmiskā centra apmeklējumam iespējams pieteikties rakstot uz e-pasta adresi madara.rakste@lu.lv un norādot sekojošu informāciju:

-          Skolas nosaukums;

-          Apmeklētāju skaits un klase/s (ja ne precīzs, tad provizorisks);

-          Apmeklējuma datums;

-          Vēlamais ekskursijas sākuma laiks (ilgums vienā ēkā 40-60 minūtes);

-          Atbildīgās personas kontaktinformācija (vārds uzvārds, amats, mob. tel. nr., e-pasta adrese);

-          Māja, kuru plānojat apmeklēt (Zinātņu māja vai Dabas māja).

Pieteikumus gaidīsim līdz 25.02.2019.

Pēc informācijas saņemšanas LU pārstāvji ar Jums sazināsies.

Svarīgi zināt:

-          Vēlamais ekskursantu grupas lielums ir 25 - 30 personas. Vairāk interesentu gadījumā rekomendējam veidot divas vai vairāk grupas;

-          LU nodrošināto gidu skaits ir ierobežots, līdz ar to LU pārstāvju apstiprinājums par vēlamā ekskursijas laika pieejamību noslēgs sekmīgu pieteikšanos;

-          Ekskursiju sākuma laiks paredzēts līdz ar katras jaunas stundas ievadu (9.00, 10.00, 11.00 utt.), savukārt vienas ekskursijas provizoriskais ilgums ir 40 - 60 minūtes.

-          Pieteiktās grupas ierašanās kavējuma gadījumā jārēķinās, ka ekskursijas ilgums var tikt samazināts. Pārcelšana uz citu laiku norises dienā iespējama tikai gadījumā, ja kāds no gidiem būs pieejams.

Dalīties