No 3. līdz 5. janvārim Latvijas basketbola puišu izlases aizvadīja spēles pret Igaunijas, Somijas un Zviedrijas izlasēm. Latvijas Universitātes basketbolists Noels Enrijs Slivackis kopā ar U-16 komandu no turnīra atgriezās ar 3. vietu, taču U-18 izlase, kuras sastāvā tika iekļauti LU basketbolisti Mārtiņš Sīlis un Roberts Bērze, izcīnīja 2. vietu.

U-16 puišu izlases izredzes par 1. vietu, pēc turnīra pirmajā dienā piedzīvotā zaudējuma pret Somijas izlasi (71:77) un gūtas uzvaras otrajā dienā pret Zviedrijas izlasi (61:99), bija atkarīga no spēles starp Somiju un Zviedriju. Diemžēl veiksme nebija Latvijas U-16 puišu izlases pusē, Somijai izcīnot uzvaru pret Zviedriju, kas liedza Latvijas izlasei turpināt cīņu par kausu. Cīņa par 2. vietu norisinājās pret kaimiņiem – Igaunijas izlasi. Lai gan spēles sākumā Latvijas izlase bija pārāka, tomēr Igaunija pēdējā ceturtdaļā nospēlēja precīzāk, kas ļāva viņiem iegūt uzvaru un turnīrā izcīnīt 1. vietu, Latvijas U-16 izlasei ierindojoties 3. vietā.

Baltijas jūras kausa turnīra rezultāti U-16 puiši:

1. Igaunija 2-1

2. Somija 2-1

3. Latvija 1-2

4. Zviedrija 1-2

U-18 puišu izlašu turnīra kausa ieguvēji tika noteikti jau pirmās dienas noslēgumā, kad Latvijas U-18 izlase cieta sāpīgu zaudējumu pret Somijas izlasi ar viena punktu starpību (65:66). Turpmākajās spēlēs, Somijas izlasei parādot pārliecinošu sniegumu, pārējām trim valstīm atlika savā starpā noskaidrot 2. vietas ieguvēju. Otrajā dienā, Latvijas izlasei izcīnot pārliecinošu uzvaru pār Zviedrijas komandu ar rezultātu 96:77, 2. vietas liktenis bija atkarīgs no spēles pret Igaunijas komandu. Ziemeļu kaimiņiem, lai izcīnītu 2. vietu, bija nepieciešams uzvarēt Latvijas izlasi ar +14 punktu pārsvaru, tomēr spēles liktenis bija lemts par labu Latvijas uzvarai un ar rezultātu 86:84 Baltijas jūras kausa turnīrā 2. vietu izcīnīja Latvijas izlase.

Baltijas jūras kausa turnīra rezultāti U18 puiši:

1. Somija 0-3

2. Latvija 2-1

3. Zviedrija 1-2

4. Igaunija 0-1

Jau iepriekš informējām, ka no 3. līdz 5. janvārim Noels Enrijs Slivackis, Mārtiņš Sīlis un Roberts Bērze pārstāvēja Latvijas Universitātes basketbola sistēmas vārdu ikgadējā Baltijas jūras kausa izcīņas turnīrā, pārstāvot Latvijas U16 un U18 izlases.

Dalīties