Gada nogalē LU Botāniskais dārzs ir sev sarūpējis Ziemassvētku dāvanu – dažāda veida informatīvus stendus un norādes, kas apmeklētājiem palīdzēs dārzā vieglāk orientēties un iepazīt augus.

LU Botāniskais dārzs ir viens no partneriem pārrobežu projektā „Dārzu tūrisma piedāvājuma dažādošana Igaunijā un Latvijā”, saīsinājumā "Dārza Pērles" ar numuru EST-LAT 70. Gada otro pusi dārza darbinieki veltīja tam, lai sagatavotu projektā plānotos informatīvos materiālus, kas palīdzēs apmeklētājiem labāk orientēties teritorijā, atrast interesējošos objektus un iepazīt kolekcijas. Rezultātā SIA Latsign Latvijas-Vācijas sabiedrība izpildījumā dārza teritorijā ir uzstādīti pieci virzienrādītāji, 11 informatīvie stendi un divi pārvietojamie A veida stendi. Informatīvie stendi ir uzstādīti pie lauka kolekcijām, piemēram, ārstniecības augiem, Latvijas indīgajiem augiem, dālijām, purva ekspozīcijas, tehniskajiem augiem, kā arī citām ekspozīcijām. Tajos ir informācija par apskatāmajiem augiem latviski ar kopsavilkumu angļu un krievu valodā. Apjomīgākais darbs bija pie informatīvā materiāla sagatavošanas dārza vecākajai ekspozīcijai – Augu bioloģiskajām un morfoloģiskajām grupām. Ekspozīcijai ir četri stendi – katrai tās daļai pa vienam. Ekspozīcijā ir liela augu dažādība, jo tā parāda augu pielāgojumus (A daļa), augļus un sēklas, augu izplatīšanās veidus (B daļa), lapas un ziedus (C daļa) un apputeksnēšanās veidus (D daļa). Stendu uzdevums šajā gadījumā ir radīt apmeklētājos interesi par augu pasaules niansēm, tās krāšņumu, vienlaikus racionāli paskaidrojot formu, krāsu un citu pazīmju nozīmi auga dzīvē.

Projekta ietvaros izveidoja arī septiņus stendus Rododendru selekcijas un izmēģinājuma audzētavā Babīte. Tajos ir stāstīts par rododendriem, to pavairošanu, audzētavu un citām tēmām, kas sekmē šo dekoratīvo, bagātīgi ziedošo krūmu iepazīšanu.

 

Šī mājaslapa atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.

Dalīties