13. decembra rītā fakultātes purpura vestibilu piepildīja liegas mūzikas skaņas Ziemassvētku noskaņās un balti tērpti jaunieši – ar skaistu koncertu tika svinēta Lūcijas diena.

Pasākumu organizēja zviedru valodas pasniedzēji asoc. prof. Ivars Orehovs un lekt. Larss Anderss  Ragnars Ulsons. Lūcijas un Lūcijas pavadoņu lomās iejutās Angļu filoloģijas, Moderno valodu un biznesa studiju BSP, kā arī Latvijas Kultūras akadēmijas studenti. 

Lūcijas dienas atzīmēšana ar koncertu jau kļuvusi par fakultātes tradīciju. Viena no pasākuma dalībniecēm – Katrīna Kārkliņa, Moderno valodu un biznesa studiju BSP 2. kursa studente, stāsta:

“Jāatzīst, ka šim pasākumam gatavojāmies kādu laiku. Pasniedzēju entuziasms aizrāva mūs visus, un trešdienās zviedru valodas stundās aktīvi dziedājām. Ar laiku mums pievienojās arī angļu filoloģijas studenti  un studenti no Latvijas Kultūras akadēmijas. Kad pienāca koncerta diena, uztraukuma nebija, jo bijām pietiekami cītīgi strādājuši. Visi dziedātāji savācās 204. kabinetā, saģērbās un palīdzēja viens otram sasiet sarkanās lentes, uzlikt vainagus un aizdegt svecītes. Izdziedājām visu vēlreiz un tad jau bijām gatavi. Kopumā pasākums noritēja ļoti veiksmīgi. Īpaši jauku noskaņu piešķīra tieši pustumsa, daudzās svecītes un kuplais skatītāju skaits. Bija patīkami redzēt pozitīvās emocijas, kuras klausītājos izraisīja mūsu mazais Ziemassvētku koncerts. Tas lika arī mums, dziedātājiem, priecāties par ieguldīto darbu visas dienas garumā.” Paldies jauniešiem un zviedru valodas pasniedzējiem par Ziemassvētku noskaņas uzburšanu Humanitāro zinātņu fakultātē! Foto: Edgars Zariņš  

Dalīties