15. decembrī Valmierā norisinājās Latvijas 29. Universiādes klasiskās spēka trīscīņas sacensības. Šogad pirmo reizi Latvijas Augstskolu sporta savienība Universiādes sacensībās iekļāvusi spēka trīscīņu. Latvijas Universitāti šajā sacensības devās pārstāvēt divas studentes – Alise Babra un Lauma Lueta Zeberiņa.  

Alise Babra ir Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes studente. Kopumā savā svaru kategorijā viņa konkurēja vēl ar trijām  Latvijas augstskolu studentēm, kopvērtējumā ar 9 punktiem ierindojoties otrajā vietā un aiz sevis atstājot Katrīnu Sirmo no Rīgas Stradiņa Universitāte (8p.) un Jutu Gargurni no Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (7.p). Alise ir apmierināta ar savu sniegumu sacensībās:  “Šis ir pirmais gads, kad Latvijas Universiādes sacensībās iekļautas sacensības trīscīņā, varbūt arī tādēļ tās bija mazliet citādākas nekā ierasts, jo meitenes savu startu sāka ap 18:00, iepriekš vienmēr bijis no rīta, kas, iespējams, arī varēja ietekmēt rezultātu. Lielākais gandarījums, ka sacensībās uzstādīju Latvijas rekords junioru vilkmē – 152,5 kg. Pārējās disciplīnās sasniegumi bija – 107,5 kg (pietupienos), 57,5 kg. (spiešanā). ”

Lauma Lueta Zebriņa ir Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes studente. Šajās sacensībās viņa piedalījās 63 kg svara kategorijā. Šajā svara kategorijā Lauma Lueta ierindojās otrajā vietā, iegūstot 9 punktus un aiz sevis atstājot konkurentes no Rīgas Tehniskās universitātes ( 8p.) un Vidzemes Augstskolas (7p.). Savukārt pirmajā vietā ierindojās Rīgas Tehniskās universitātes studente Ieva Kiopa, kura Laumu Luetu kopvērtējumā apsteidza par trijiem punktiem (12p.).

Sacensības rezultātus var aplūkot organizatoru mājas lapā. 

Dalīties