16. februārī Tartu Universitātes sporta hallē notiks ikgadējā basketbola Zvaigžņu spēle, un šoreiz pasākumam paredzēts jauns formāts: Olybet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas apvienotā komanda stāsies pretī Somijas Basketbola līgas (Korisliiga) vienībai.

Olybet Latvijas –  Igaunijas basketbola līgas zvaigžņu komandu abu valstu basketbola fani var komplektēt portālos delfi.lv un delfi.ee. Zvaigžņu komandu vadīs pa vienam no trenerim no Latvijas un Igaunijas klubiem, kas 1. janvārī ieņems augstākās vietas līgas OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas tabulā  (Somijas komandu vadīs divu labāko Korisliiga komandu treneri).

Balsojuma pirmajā kārtā, kas ilgs līdz 21. decembrim, līdzjutējiem dota iespēja sarindot savus favorītus aizsargu, uzbrucēju un centra pozīcijās, noskaidrojot desmit populārākos katrā pozīcijā. Otrajā kārtā no 24. decembra līdz 13. janvārim tiks noteikti pamatsastāvi, kuri izies laukumā 16.februāra Zvaigžņu spēlē. Pārējos septiņus basketbolistus 25. janvārī noteiks komandu treneri.

“Priecājamies, ka Zvaigžņu spēle notiks Tartu – pilsētā, no kuras nāk desmitiem Igaunijas basketbola leģendu. Pēc pagājušā gada Zvaigžņu spēles, kurā spēlējām pret latviešiem, tapa valstu apvienotais čempionāts. Šogad jaunās līgas zvaigznes stāsies pretim Somijas līgas zvaigžņu komandai, un ticam, ka tā palielināsim interesi pret basketbolu visā reģionā. Priecājamies, ka Igaunijas, Latvijas un Somijas basketbola savienības, kā arī visi līdzšinējie un jaunie partneri ir ļoti pozitīvi noskaņoti pret ideju rīkot iepriecināt visus basketbola draugus,” norāda pasākuma organizatora “Delfi” un “Eesti Päevaleht” galvenais redaktors Urmo Sonvalds (Urmo Soonvald).

Pēc OlyBet Latvijas - Igaunijas līgas valdes locekļa Edgara Bērziņa domām, pagājušā gada Zvaigžņu spēle bija izdevies pasākums – lieliska gaisotne, saspringta cīņa pēdējās minūtēs. Jaunais formāts, kad latviešu un igauņu apvienotie spēki stāsies pretim somiem būs vēl aizraujošāks, jo būs interesanti novērtēt “ķīmiju” starp Latvijas un Igaunijas spēlētājiem, kuri ikdienā kopā nespēlē. Tāpat Bērziņš ir pārliecināts, ka Tartu jaunā sporta halle ir lieliska vieta, lai svinētu kopīgās līgas pirmo sezonu.

Spēli ļoti gaida arī Somijas čempionātu vadītājs Toms Vesterholms: “Šī būs pirmā reize Somijas sporta vēsturē, kad Zvaigžņu spēle tiek aizvadīta pret citas līgas komandu. Mēs ar aizrautību gaidām sadarbību ar Igaunijas un Latvijas draugiem. Faniem šī ir lieliska iespēja vienā laukumā vienlaikus redzēt labākos spēlētājos no Somijas, Igaunijas un Latvijas.”

Zvaigžņu spēļu norisi Tartu atbalsta “Estiko Grupp”, kas šogad atzīmē simto jubileju. “Estiko” padomes priekšsēdētājs Neinars Seli apliecina, ka Tartu basketbolu viņš atbalstījis vienmēr. Arī pašlaik Igaunijas virslīgā spēlē Tartu “Kalev/Estiko” komanda. “Basketbols ir Tartu iedzīvotāju sirdīs. “Estiko” ir vienmēr gatavs atbalstīt pasākumus, kuri atsvaidzina dzīvi Tartu, jo īpaši sporta jomā. Zvaigžņu spēle 2019 noteikti ir viens no nākamā gada lielākajiem notikumiem Tartu. Tas pierāda, ka basketbols joprojām šajā pilsētā ir goda vietā,” norāda Seli.

Tartu mērs Urmass Klāzs: “Tartu ir liels prieks uzņemt Zvaigžņu spēli. Tartu vienmēr bijusi basketbola pilsēta, un Zvaigžņu spēle noteikti palīdzēs šo pārliecību stiprināt. Atjaunotā universitātes sporta halle ir laba vieta šīs spēles rīkošanai. Esiet sveicināti Tartū!” 

Balso par basketbola komandas "Latvijas Universitātes" spēlētāju dalību "Zvaiģņu spēle 2019" šeit.

Biļetes lielajam basketbola vakaram, kas sāksies 16. februārī pulksten 17.00, ir iespējams iegādāties “Piletilevi” biļešu tirdzniecības vietās.

Dalīties