Ziemassvētku tuvošanās noskaņas aizvien vairāk pārņem arī LU Botānisko dārzu. Svētku gaidīšanas laikā LU Botāniskais dārzs 15.decembrī plkst. 12.00 aicina uz ekskursiju, kas veltīta Bībelē minētajiem augiem.

Bībeli var lasīt dažādi, arī kā unikālu vēstures avotu, kas sniedz liecības par dabu un augiem. Pirmo reizi LU Botāniskā dārza speciālisti Bībeles augu tēmai pievērsās 2009.gadā, kad par šo tēmu tapa izstāde, kas iemantoja plašas apmeklētāju simpātijas. Šogad LU Botāniskais dārzs piedāvā iepazīt Bībeles augus ekskursijā. Ekskursija notiks sestdien, 15.decembrī. Sākums plkst. 12.00. 

Daudzi no Vecajā un Jaunajā derībā minētajiem augiem ir labi pazīstami arī mūsdienās. Tie tiek audzēti dārzos un tīrumos, lietoti medicīnā, pārtikā un citām vajadzībām. Daudziem no tiem arī mūsdienās ir simboliska nozīme, turklāt ne tikai kristīgajā kultūrā. Ekskursijā iepazīsim tos Bībeles augus, kuru mājas ir eksotiskās Augu māju siltumnīcas, kā arī botāniskā dārza āra teritorija. Uzzināsim, kurš augs savulaik bijis dārgāks par zeltu, no kura auga pēc leģendām pārticis Jānis Kristītājs un kurš Bībeles augs mūsdienās tiek izmantots kā veselīgāka kakao alternatīva. Aplūkosim tos augus, kuri augļi pretendē uz Ādama un Ievas aizliegtā augļa statusu, noskaidrosim, kuras mūsdienās plaši izplatītas garšvielas minētas jau senajos Bībeles rakstos un ne tikai.

Ekskursijas ilgums  - aptuveni 1 stunda. Pulcēšanās ekskursijai notiks Palmu mājas vestibilā.

Ekskursantu grupas izmērs ir ierobežots, tādēļ dalībai ekskursijā obligāti jāpiesakās iepriekš. Pieteikšanās ekskursijas elektroniskajā pieteikuma anketā šeit: goo.gl/gaevsN, zvanot 67450860 (darba dienās 9.00-17.00) vai rakstot uz e-pastu agnese.reke@lu.lv.

Dalības maksa ekskursijā 1 personai: 2 EUR + ieejas biļete. Ar ieejas biļešu cenām iespējams iepazīties šeit: www.botanika.lu.lv/nacciemos/

15.decembrī 10.00-16.00 LU Botāniskajā dārzā notiks arī Ziemassvētku tirdziņš. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv/zinas/t/46185/

 

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Ziemas sezonā dārzs apmeklētājiem ir atvērts katru dienu no plkst. 10.00 līdz 16.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā: skolēniem – 1.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.40, pieaugušajiem – EUR 3.40. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties