2018./2019. akadēmiskā gada stipendiju ieguvēju svinīgā sumināšana. Foto: Emīls Trauliņš.

Noslēgusies Latvijas Universitātes (LU) fonda mecenātu stipendiātu atlase, 2018./2019. akadēmiskajā gadā piešķirot 93 stipendijas LU un citu Latvijas augstskolu studentiem. Deviņas stipendijas saņems uzcītīgākie Juridiskās fakultātes (JF) studenti.

Latvijas Universitātes fonds jau astoņpadsmito gadu piešķir LU dižmecenāta Kristapa Morberga stipendijas, kuras šogad saņems 15 studenti. Viņu vidū ir arī LU JF bakalaura studiju programmas "Tiesību zinātne" 2. kursa studente Kristīne Sikora un 3. kursa studente Anna Patrīcija Mālere, kas stipendiju saņems atkārtoti. Pieci LU JF pamatstudiju pirmā kursa studenti šogad saņēmuši stipendijas, kas radītas daudzsološākajiem vidusskolu absolventiem. Lai finansiāli atbalstītu novada jauniešus izglītības pieejamībai, kā arī veidotu tā iedzīvotāju piederības sajūtu un novada atpazīstamību Latvijā,  šādas stipendijas piešķir virkne Latvijas pašvaldību. Saldus novada pašvaldības stipendiju "Medusmaize" saņems Alvīne Paštore, bet Salaspils novada pašvaldības stipendiju - Līva Ozoliņa. Minnas Malvīnes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendiju saņems pirmkursnieces Kerolaina Stepe un Linda Lielbriede, bet stipendiju “Ceļamaize” – Karīna Melbārde. LU bijušās docētājas Kristīne Krūmas piemiņas stipendija radīta maģistrantūras studentiem ar īpašu interesi par starptautiskajām un Eiropas tiesībām. Stipendija šogad piešķirta Elīnai Luīzei Vītolai, kas LU veiksmīgi pārstāvējusi starptautiskās tiesas procesa izspēlēs un arī savas darba gaitas un pētniecības intereses saista ar starptautisko publisko tiesību nozari. Zvērināta advokāta Māra Vainovska dibināto ZAB "Eversheds Sutherland Bitāns" stipendiju "Mūsdienu izaicinājumi tiesību piemērošanas teorijai un praksei Latvijā" jau otro reizi saņems doktorants juridiskajā zinātnē – Aleksandrs Potaičuks. "Stipendijas saņemšana ir vienlaikus gan gods, gan arī iespēja savu akadēmisko darbību izvērst starptautiskā līmenī. Doktorantūras līmeņa studentiem LU fonda darbība ir neatsverams atbalsts ne vien studijām, bet arī pētniecības darbam,” uzskata A. Potaičuks. Šīs stipendijas ietvarā atbalstu piešķir ne vien studentam, bet arī viņa mentoram, tādēļ stipendijas atbalsts paredzēts arī doktoranta promocijas darba zinātniskajai vadītājai profesorei Jautrītei Briedei.

Jaunos stipendiātus vieno augstas sekmes un studiju rezultāti, kas sasniegti ar mērķtiecīgu un neatlaidīgu darbu, spēju nepadoties, sastopoties ar grūtībām un kāre pēc arvien jaunām zināšanām. LU JF pateicas universitātes mecenātiem par atbalstu tās studējošo studiju un pētniecības darbā, bet stipendiātiem arī turpmāk vēl augstas sekmes un neizsīkstošu enerģiju turpmāko mērķu sasniegšanai.

Dalīties