Latvijas Universitātes basketbola sistēmas LBL2 komanda LU/BS Rīga aizvadīja savu otro spēli vienas nedēļas ietvaros. Tā risinājās savās mājas, kur tika uzņemta BJBS Rīdzene/Sportapunkts vienība, kas ar rezultātu 83:64 tika pārspēta, izcīnot trešo uzvaru.

Spēli veiksmīgi iesāka LU/BS Rīga spēlētājs Artis Arnītis, realizējot divu punktu metienu, kam sekoja viesu kļūda driblā un Arta precīzs bumbas trieciens grozā no augšas (4:0). Viesiem 30 sekunžu laikā saņemot divas nesportiskas piezīmes pret mājiniekiem, LU/BS Rīga spēlētāji pārsvaru palielināja par 4 punktiem (9:5). Tam sekoja vēl septiņi punkti pēc kārtas, kas rezultātu palielināja jau līdz 11:5. Lai gan LU/BS Rīga komanda bija rezultatīvi iesākuši pirmo ceturtdaļu, tomēr iegūtās personiskās piezīmes un rezultatīvi atbildes metieni no viesiem palīdzēja samazināt rezultāta starpību līdz vienam punktam (20:19).

Otrās ceturtdaļas sākuma viesi pieļāva kļūdas uzbrukumā, kas mājiniekiem deva iespēju vadīt spēles ritmu un palielināt rezultāta starpību paseptiņiem puntktiem (26:19). Otrās ceturtdaļas sākumā izcēlās Gustavs Kārlis Kampuss, kas trīs minūšu laikā guva septiņus punktus, palielinot rezultātu līdz 29:22. Līdz pat otrā ceturtdaļas beigām mājinieki spēja nosargāt rezultātu sev par labu un netļāva viesiem samazināt rezultāta starpību vairāk kā par septiņiem punktiem. Otrā ceturtdaļnoslēdzās ar rezultātu 40:31.

Trešās ceturtdaļas pirmajā minūtē kļūdas metienos pieļāva abas komandas un līdz ceturkšņa otrajai minūtei rezultāts nemainījās (40:31). Cīnoties par katru atlēkušo bumbu un viesiem pieļaujot kļūdas piespēlēs, LU/BS Rīga komanda izmantoja iespēju un turpināja palielināt rezultātu starpību par 13 punktiem (46:33). Rezultāts trešās ceturtdaļas beigās – 58:51.

Noslēdzošā ceturtdaļa metienu precizitātes ziņā veiksmīgāka bija mājiniekiem. BJBS Rīdzene/Sportapunkts spēlētāji spēja realizēt tikai trīs metienus, pretēji LU/BS Rīgas komandai, kas kopumā realizēja desmit metienus. LU/BS Rīga aizvadīja gana stabile spēles izskaņu, kas liedza viesiem samazināt rezultāta starpību, līdz ar to savās mājās tika izcīnīta uzvara ar rezultātu 83:64.

LU/BS Rīga - BJBS Rīdzene/Sportapunkts 83:64 (20:19; 20:12; 20:20; 23:13).

LU/BS Rīga: Artis Arnītis 21, Gustavs Kārlis Kampuss 17, Roberts Bērze 15, Teodors Bergmanis 6, Noels Enrijs Slivackis 5, Kārlis Daga – Krūmiņš 5, Kārlis Kaugurs 4, Kārlis Bodrovs 4, Ričards Mugurevičš 3, Rihards Alekandrovs 3.

Dalīties