Laika posmā no 2017. gada 28. aprīļa līdz 1. maijam Sofijā, Bulgārijā norisinājās ikgadējā Centrālas un Austrumeiropas tiesu procesa izspēle (Central and Eastern European Moot Court Competition), kurā piedalījās Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes komanda, iegūstot godpilno 4. vietu.

Latvijas Universitāti šogad pārstāvēja Juridiskās fakultātes tiesību zinātņu maģistra studenti Anna Bogdanova, Jānis Siliņš un Jānis Zuļķis un bakalaura programmas studente Elīza Petrocka. Vairāku mēnešu garumā komandu trenēja Latvijas Universitātes docents Arnis Buka un doktorantūras studente Lolita Bērziņa. Šogad izspēles kāzuss bija īpaši aktuāls, aptverot jautājumus par patvēruma meklētāju statusu un tā piešķiršanas procedūru, kā arī Turcijas un Eiropas Savienības attiecībām. Latvijas Universitātes komanda sniedza lielisku sniegumu, kurš bija balstīts uz Juridiskajā fakultātē iegūtajām fundamentālajām zināšanām, kuras atzinīgi novērtēja vairāki izspēles tiesneši, uzslavējot komandas metodisko pieeju kāzusa risināšanai. Pirmajā sacensību dienā komanda pēc divām izspēlēm iekļuva pusfinālā, kur atkal demonstrēja lielisku sniegumu pret pirmās un otrās vietas ieguvējiem. Studenti tikai ar 4 punktu starpību piekāpās pirmās vietas ieguvējiem mājiniekiem - Svētā Orhidskas Klimenta Sofijas Universitātei. Komandas dalībnieks Jānis Zuļkis tika atzīts arī par vienu no izspēles labākajiem individuālajiem oratoriem.
Tiesu procesa izspēle komandai sniedza neatsveramu pieredzi un zināšanas, kuras noderēs nākotnes gaitās. Komanda vēlas pateikties par finansiālo atbalstu Latvijas Universitātes Juridiskajai fakultātei, kā arī par palīdzību lektoram Edmundam Brokam, lektoram Mārim Lejniekam un pagājušā gada izspēles dalībniekiem.  Šogad izspēlē piedalījās divas komandas no Latvijas. Otra, Rīgas Juridiskās augstskolas studentu komanda, ierindojās sacensību 10. vietā.

Dalīties