Katra akadēmiskā gada sākumā Latvijas Universitātes (LU) un citu augstskolu studenti var pieteikties LU fonda mecenātu stipendijām. 2018./2019. akad. gadā pieteikšanās noritēs no 3. līdz 30. septembrim LU fonda mājaslapā.

Lai pieteiktos stipendijām, pretendentiem jāaizpilda tiešsaistes pieteikuma anketa un jāpievieno nepieciešamie dokumenti LU fonda mājas lapā www.fonds.lv. Atbilstoši kritērijiem pieteikties stipendijām varēs visu zinātņu nozaru visu studiju līmeņu Latvijas Universitātes (atsevišķām stipendijām arī citu augstskolu) studenti, kuru vidējā atzīme ir augstāka par 7,5 ballēm. Anketai būs jāpievieno arī EUROPASS parauga CV un motivācijas vēstule ar stāstu par tā autora sabiedrisko darbošanos un akadēmiskajiem sasniegumiem. Rekomendācijas vēstules Universitātes docētāji nosūta no saviem e-pastiem uz fonds@fonds.lv.

Plānots, ka LU fonds šogad izsniegs 24 dažādas stipendiju kopas, kuru atbalstu varēs saņemt vairāk kā 100 studenti no LU un citām Latvijas augstskolām. Vienas stipendijas apmērs ir robežās no 1 420 līdz 7 000 eiro (Kurta Hāgena stipendija) akadēmiskajā gadā. Kopā LU fonds plāno izmaksāt stipendijās ap 245 000 eiro, no kuriem 44 300 EUR sastādīs Kristapa Morberga stipendijas. LU dižmecenāta stipendijas šogad varēs saņemt 15 LU un 6 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studenti. Vienas stipendijas apmērs ir 2 200 EUR/ak.gadā. Tāpat turpinās LU fonda sadarbība ar pašvaldībām. Šogad atbalstu savā novadā deklarētajiem pirmo kursu studentiem sniegs Jelgava, Engure, Salaspils un Saldus.

Šogad pirmo reizi studenti varēs pieteikties arī 3 jaunām stipendijām:

·      Lai uzzinātu vairāk par iespējām pieteikties stipendijām, 11. septembrī plkst. 16:00 LU galvenajā ēkā, Raiņa bulv. 19, 153. auditorijā, norisināsies informatīvs seminārs, kura laikā LU fonda pārstāvji dos praktiskus padomus un esošie stipendiāti pastāstīs vairāk par pieteikšanās procesu. Obligāta iepriekšēja pieteikšanās, aizpildot tiešsaistes anketu.

Sīkāku informāciju par šogad pieejamām stipendijām ir iespējams atrast sadaļā “Stipendijas”. Atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem ir atrodamas sadaļā BUJ.

Nodibinājums Latvijas Universitātes fonds darbojas kopš 2004.gada un ir respektabla filantropijas organizācija, kura rūpējas par izciliem, centīgiem (arī ar nepietiekamu materiālo nodrošinājumu) studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem un ar izciliem izglītības, zinātnes un kultūras darbiniekiem sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.

Dalīties