No 24. augusta līdz 31. oktobrim Raiņa muzejā "Jasmuiža" (Aizkalne, Preiļu novads) skatāma Jāņa Spuriņa kokdarbu izstāde.

Jānis Spuriņš dzimis 1973. gadā Vārkavā. Mācījies Vārkavas vidusskolā. Absolvējis Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātes kokapstrādes nodaļu, iegūstot kokapstrādes inženiera un tehnologa diplomu.

Interesi par koku mantojis no sava vectēva, kurš bijis mežsargs un darinājis dažādus koka darbarīkus.

Spuriņš ar koka izstrādājumu darināšanu nodarbojas daudzus gadus. Viņa darbnīca atrodas Līvānos. Meistars mēģina saskatīt un izcelt koka dabīgo skaistumu, popularizē koka amatniecības izstrādājumus, izgatavojot dažādus virtuves piederumus – pannas lāpstiņas, karotes, sviesta nazīšus, gurķu un kāpostu skābēšanas traukus, sviesta kuļamos traukus, virtuves dēlīšus. Viņa darbnīcā top arī pirts ķipīši, bērnu rotaļlietas, pulksteņi, rotu lādītes un dažādi citi no koka darināti priekšmeti.

Spuriņa darbnīcas apmeklētājiem ir iespēja mācīties pašiem izgatavot atslēgu piekariņus vai magnētiņus, kā arī vērot, kā no koka top skaisti un noderīgi priekšmeti, un iepazīt senos darbarīkus: slīmestu, divroci, ķimeņgriezi un citus instrumentus.

Raiņa muzejā "Jasmuiža" Spuriņa darbu izstāde skatāma no 24. augusta līdz 31. oktobrim.

Memoriālo muzeju apvienības rīkots publisks pasākums. Foto un video materiāli tiks publicēti interneta resursos un izmantoti muzeju publicitātes pasākumos. Vairāk informācijas: www.memorialiemuzeji.lv

Dalīties