Oxycoccus palustris Pers. Rita Ruseviča Akvarelis, papīrs, 2018

Izstāde apskatāma Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Augu mājas vestibilā līdz 19.septembrim, katru dienu no plkst. 10.00 līdz 21.00 augustā un no plkst. 10.00 līdz 19.00 septembrī.

"Latvijas daba: skaistums ap mums. Latvijas daba ir unikāla, jo pie mums satiekas ziemeļi un dienvidi, jūra un kontinents. Mežos, pļavās un purvos aug apmēram 1800 augu sugu, vairāk nekā 4600 sugu sēņu un ķērpju. Mēs vēlamies jums parādīt nelielu daļiņu no šīs daudzveidības un skaistuma. Tas ir mums apkārt, vajag tikai apstāties savā ikdienas skrējienā un palūkoties apkārt!"

Mākslinieki:

Olga Golubeva nodarbojas ar glezniecību jau 20 gadus. Pēc izglītības biologs un tas spēcīgi ietekmē gleznu tematiku. Ziedi, putni un zivis dzīvo gandrīz uz katras gleznotājas gleznas. Pēdējā laikā viņa aizrāvusies ar botānisku glezniecību. Šajā izstādē izvēlētās gleznas ar pašiem parastākajiem kokiem. Bet ja ieskatīties, pat uz paša parastākā koka vienmēr var atrast kaut ko neparastu un aizraujošu!

Rita Ruseviča: "Ar dabu ir saistītas manas dzīves svarīgākās jomas: gan izglītība (esmu beigusi Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultāti), gan darbs, gan arī vaļasprieks - akvareļglezniecība, ar ko nodarbojos jau astoņus gadus."

Zīmēšana aizrāva Vladimiru Mihaiļičenko salīdzinoši nesen - pirms trīs gadiem. Vladimirs izmēģināja spēkus darboties ar zīmuļiem, pasteļkrītiņiem un akrila krāsām, bet vairāk pa prātam tomēr izrādījās akvarelis. Izstādei mākslinieks radīja lauku puķu ilustrācijas, kurās centās atveidot to vieglumu un nepretenciozu skaistumu.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Vasaras sezonā dārzs apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā vasaras sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties