LU Botāniskā dārza ielīgošanas pasākumā, otrdien, 19. jūnijā, plkst 19.30 būs iespēja izzināt Jāņu zāļu ārstniecisko spēku, piedaloties ekskursijā “Ārstniecības augi Jāņu vainagā”.

Visa laba Jāņu zāle, ko plūc Jāņu vakarā – tā vēsta sena latviešu gudrība tautasdziesmās. Bet vai zināji, ka daudzas Jāņu zāles patiešām ir vērtīgi ārstniecības augi? Jūnijs ir viens no aktīvākajiem ārstniecības augu vākšanas mēnešiem. Šai laikā tie ir atrodami ceļmalās, pļavās, mežos, dārzos, dabā mums visapkārt. Vērtīgi ārstniecības augi atrodami arī starp Jāņu zālēm, ko, atzīmējot vasaras saulgriežus, ik gadu pinam vainagos un ar kuriem dekorējam svētku galdu. Tādi ir madaras, sarkanais āboliņš, vībotnes un daudzi citi. Ekskursijā iepazīstinās ar  dažādiem populāriem un mazāk zināmiem ārstniecības augiem - Jāņu zāles, pastāstot gan par to,  kuras augu daļas ir lietojamas ārstniecībā, gan kā sagatavot augu drogas pēc tam, kad svētku nosvinēti. Ekskursiju vadīs ārstniecības augu speciāliste un sertificēta farmaceite Anita Liberte.

VISAS VIETAS IR AIZŅEMTAS. Ierobežotā grupas izmēra dēļ dalībai ekskursijā jāpiesakās iepriekš. Pieteikšanās gaidītāju rindā, rakstot agnese.reke@lu.lv.
Dalība ekskursijā, iegādājoties ieejas biļeti LU Botāniskajā dārzā. Plānotais ekskursijas garums – aptuveni 90 minūtes.

Pasākums notiks LU Botāniskā dārza ielīgošanas pasākuma “Vakars pie jāņuguns” laikā, 19. jūnijā, no plkst. 18.00 līdz 22.00 kurā ar dejām, dziesmām, uguns liesmām, kvalitatīvu latviešu tirgotāju produkciju un kino klasiku LU Botāniskā dārza apmeklētāji varēs  noskaņoties gada gaišākajiem un dzīvākajiem svētkiem Jāņiem.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

 

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

 

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Vasaras sezonā dārzs apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā vasaras sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties