Sestdien, 9. jūnijā, plkst. 19.00 Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā notiks Jāņu iebangošana, kurā jauniešu folkloras studija “Banga” ievadīs Jāņu gaidīšanas laiku.

 

 

Līdz ar jūnija iesākumu sākas arī laiks, kad veikalos nepārtraukti skan vienas un tās pašas populārākās Jāņu melodijas, plauktos parādās dažādu veidu ķimeņu sieri, bet  pilsētu nomalēs garāmbraucēji slepeni plūc Jāņuzāles ceļmalu pļavās. LU Botāniskais dārzs un jauniešu folkloras kopa “Banga'' aicina uz citādu Jāņu ielīgošanu, kurā svētkus ieskandinās īpaši sagatavota muzikālā programma ar dziesmām no visiem Latvijas novadiem. Zaļākajā vietā Rīgā, īsi pirms vasaras saulgriežiem “bangos” spēlējot kokli, dūdas, bungas, laižot dziesmu un balstiņu pāri jūrai un, galvenais, dziedot dziesmām līdzi. “Banga” ir jauniešu grupa, kas nodarbojas ar folkloras praktizēšanu, izmantojot Latvijā pierakstītos folkloras materiālus. Repertuārs lielākoties ir autentisks un pielāgots "Bangas" nēsātajiem arheoloģiskajiem tērpiem. Muzikālās apvienības  dalībniekus aizrauj tradicionālā dziedāšana, mūzikas instrumentu spēle, kā arī arheoloģisko tērpu izpēte, kas attīstījusies pat līdz baltu arheoloģisko tērpu detaļu darināšanai. Grupas izdziedātās melodijas veidojas tradicionālās dziedāšanas, kokles, stabules, dūdu, ģīgas, bungu, vargāna un mandolīnas spēles apvienojumā.  Lielākā daļa “Bangas” dalībnieku regulāri nodarbojas ar dažādu tautu tradicionālo danču un rotaļu apguvi un mācīšanu. Jāņus “Banga” iebangos LU Botāniskajā dārzā.

Ieeja uz koncertu, iegādājoties ieejas biļeti LU Botāniskajā dārzā. Ar ieejas biļešu cenām var iepazīties www.botanika.lu.lv.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

 

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

 

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Vasaras sezonā dārzs apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā vasaras sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties