24. maijā LU Cietvielu fizikas institūtā norisināsies Valsts pētījumu programmas IMIS2 noslēguma konference, kuras laikā programmas un projektu vadītāji informēs par sasniegumiem un programmas gaitā iegūtajiem rezultātiem. Pēc tam būs iespēja stenda referātu un demonstrējumu veidā aplūkot projekta dalībnieku sasniegumus, kā arī apspriest zinātnisko novitāti un interesējošos jautājumus!  

Esiet laipni aicināti piedalīties! Pasākuma programma  Par programmu: Valsts pētījumu programmas atbilstoši 2005. gada 19. maija Zinātniskās darbības likuma 35.panta 1.daļai ir valsts pasūtījums zinātnisku pētījumu veikšanai noteiktā ekonomikas, izglītības, kultūras vai citā valstij prioritārā nozarē ar mērķi veicināt šīs nozares attīstību. Visos konkursos LU Cietvielu fizikas institūts ir guvis pozitīvu ekspertu vērtējumu un sadarbībā ar universitātēm un zinātniskajiem institūtiem vadījis kādu programmu:
  • 2005 – 2009 - Modernu funkcionālu materiālu mikroelektronikai, nanoelektronikai, fotonikai, biomedicīnai un konstruktīvo kompozītu, kā arī atbilstošo tehnoloģiju izstrāde (<link https: www.cfi.lu.lv projekti vpp materialzinatnes>www.cfi.lu.lv/projekti/vpp/materialzinatnes/)
  • 2010 – 2013 - Inovatīvu daudzfunkcionālu materiālu, signālapstrādes un informātikas tehnoloģiju izstrāde konkurētspējīgiem zinātņu ietilpīgiem produktiem – IMIS (<link https: www.cfi.lu.lv projekti vpp vpp-materialzinatnes-un-informacijas-tehnologijas>www.cfi.lu.lv/projekti/vpp/vpp-materialzinatnes-un-informacijas-tehnologijas/)
  • 2014 – 2018 - Daudzfunkcionālie Materiāli un kompozīti, fotonika un nanotehnoloģijas (IMIS2)
Institūts, kā sadarbības partneris, ir piedalījies arī divu citu programmu izstrādē
  • 2010 – 2013 - "Inovatīvas enerģijas resursu ieguves un uzmantošanas tehnoloģijas un zema oglekļa emisiju nodrošināšana ar atjaunojamiem energoresursiem, atbalsta pasākumi vides un klimata degradācijas ierobežošanai - LATENERGI"
  • 2014 – 2018 - Energoefektīvi un oglekļa mazietilpīgi risinājumi drošai, ilgtspējīgai un klimata mainību mazinošai energoapgādei - LATENERGI
Informācija par pārējām programmām pieejam IZM mājaslapā: www.izm.gov.lv/lv/zinatne/valsts-petijumu-programmas

Dalīties