Šogad 1. jūnijā norisināsies starptautisks dzīvās elektroniskās mūzikas festivāls “Kontaktor'', kopā pulcējot vairāk kā 20 mūziķu no visas pasaules. ’’Kontaktor’’ uzmanība tiks vērsta uz tādiem elektroniskās mūzikas virzieniem kā tehno, industriālā un trokšņu, kā arī eksperimentālā mūzika un tā rīkotāji ir modulāro sintezatoru ražotāji ‘'Erica Synths’'. Festivāls noritēs publikai vēl neatklātajā Von Trompovska kvartālā, Sarkandaugavas Industriālajā parkā – vienā no lielākajiem rūpnieciskajiem rajoniem Rīgā, kas atvērts 1888. gadā un šogad svinēs 130 gadu jubileju.

Dekādēm ilgi rūpnīcas, noliktavas un industriāli apvidi ir bijis ierasts sākumpunkts elektroniskās mūzikas pasākumiem visā pasaulē, ar tikai dažiem precedentiem Rīgā.

Festivāla rīkotāju mērķis ir radīt jaunu un vērienīgu platformu, ar kuras palīdzību sniegt Rīgas iedzīvotajiem un viesiem vēl nebijušu pieredzi, akcentējot mūžīgi mainīgās un progresējošās elektroniskās mūzikas šķautnes. Tāpēc 1. jūnijā galvenā parka ēka, kas atrodas Ganību dambī 31, vērs savas durvis, aicinot pieredzēt vairāk nekā divdesmit dzīvās elektronikas uzstāšanās uz divām skatuvēm vienā no iespaidīgākajām, vēl neapgūtajām Rīgas vietām.

Pirmajā festivāla izlaidumā uzstāsies tādi visā pasaulē zināmi mākslinieki kā Dānijā dzīvojošais eksperimentālās deju mūzikas inovators Kristians Vogels, tumšā tehno izpildītājs Ansome (Lielbritānija), kurš atzīts tieši savu dzīvo performanču intensitātes dēļ, Berlīnes tehno leģenda Dr. Walker, kurš bijis neskaitāmu elektroniskās mūzikas apvienību sastāvā, tajā skaitā Air Liquide, Asbest un Global Electronic Network. Gaidāmi arī industriālā metāla un elektronikas izpildītājs Nero Bellum (ASV) no apvienības Psyclon Nine, Ņujorkas tehno veterāns Marks Verbos (Vācija), trokšņu mūzikas duets Solar Return (Francija), vietējie tehno mūzikas smagsvari Kodek un Gesta, Gas Of Latvia, kā arī ZV_K (Vācija), Sawhorse (Indija), Timo Rozendal (Nīderlande), Quite Eyes of Air (ASV), Jacks & Knobs (Vācija), Crystal Geometry (Francija), Raul Keller (Igaunija) un citi.

Sekot līdzi festivāla jaunumiem, aktivitātēm un pilnai programmai var mājaslapā
WWW.KONTAKTOR.LV un www.facebook.com/KONTAKTOR.RIGA

Dalīties