Drīzumā dzejas cienītājiem Latvijā būs iespēja iepazīt 20. gadsimta dzejas ģēniju grieķu dzejnieku Konstantinu Kavafi (1863–1933). Šādu iespēju sarūpējis atdzejotājs Dens Dimiņš un apgāds "Neputns" (ar VKKF atbalstu), kas pavisam drīz lasītāju vērtējumam piedāvās grieķu dzejnieka krājumu.

Gaidot šo nozīmīgo notikumu, poēzijas apvāršnu paplašināšanai LU portāls "Ubi Sunt" rīko Konstantina Kavafja dzejas vakaru ar muzikāliem papildinājumiem "Ar nemirstības līksmi acīs". Dzejnieka tuvākiepazīšanas vakars notiks dzejnieka 155. dzimšanas dienā 29. aprīlī, jaukā svētdienas novakarē 18.00 LU Botāniskā dārza Palmu mājā.

Pasākumā ar Kavafja dzeju iepazīstinās aktrise Guna Zariņa, kā arī mūzisku piespēlējumu nodrošinās profesors un mūziķis Valdis Muktupāvels. Ievadvārdus par Kavafja fenomenu un nozīmi paudīs profesors Ojārs Lāms.

Atgādinām, ka visu aprīļa mēnesi LU portālā "Ubi Sunt" tika publicēti Konstantina Kavafja darbi ar profesora Lāma aprakstiem par noteiktiem Kavafja dzīves vai dzīvesvides aspektiem, lai jau laikus iejustos grieķu dzejnieka apvāršņos: Gaidot Kavafi, Gaidot Kavafi. Solis tuvāk un Gaidot Kavafi. Pie kafēnija durvīm.

 Ieeja pasākumā – ieejas biļete LU Botāniskā dārza Palmu mājā

(vairāk informācijas: www.botanika.lu.lv/nacciemos/),

LU studentiem un darbiniekiem ieeja bez maksas.

LU Botāniskā dārza Palmu māja atrodas Kandavas ielā 2, Rīgā.

Dalīties