Latvijas Universitātes basketbolisti vakar Diagnostikas centra zālē SBL turnīrā izcīnīja astoto uzvaru tikpat spēlēs, ar 117-53 graujot Banku Augstskolu. Šajā spēlē LU rindās debitēja Edgars Lasenbergs, kurš sezonu iesāka Aldaris LBL klubā ''Valmiera''.

Komandu krasi atšķirīgie spēku samēri atspoguļojās jau 1.ceturtdaļā, ko LU uzvarēja ar 36-17, līdz ar to faktiski nosakot spēles iznākuma scenāriju. Tiesa, atcerēsimies, ka abu komandu pirmā savstarpējā cīņa noslēdzās ar 80-59, līdz ar to Latvijas Universitātes spēlētājiem lieliski apzinoties BA studentu spējas. Šoreiz gan pretinieks savu potenciālu ne tuvu nerādīja tādu, kāds bija vērojams 17.oktobrī Teikas vidusskolā un LU, spēlējot savā mājas zālē, pārbrauca pāri BA komandai un ar pārliecinošu pārsvaru katrā no ceturtdaļām rezultātā svinot panākumu ar graujošo 117-53. Jāpiebilst, ka pirms spēles startam Studentu Basketbola līgā tika pieteikti uzreiz divi Aldaris LBL komandas spēlētāji Rihards Zēbergs un Pēteris Rēķis, kas saistās ar abu basketbolistu spēļu prakses palielināšanu, savukārt debiju BK LU sistēmā piedzīvoja 18 gadus vecais Edgars Lasenbergs, kurš šosezon 4 spēles aizvadījis Aldaris Latvijas Basketbola līgā BK ''Valmiera'' sastāvā. Interesanti, ka viena no šīm spēlēm bija tieši pret Latvijas Universitāti, kad Edgars atvēlēto 15 minūšu laikā guva 1 punktu. Tāpat pēc vairāk kā 2 mēnešu kājas savainojuma ārstēšanas laukumā atgriezās atlētiskais Roberts Jaunozols, kurš līdz šim SBL bija aizvadījis vienu spēli, tajā pašā atzīmējoties ar 29 punktiem. Nelielu komentāru pēc spēles sniedza Pēteris Rēķis, kuram šī bija pirmā spēle pēc ilgstošas traumas ārstēšanas. Pēteris šajā mačā atzīmējās ar 12 punktiem.  Pēteris Rēķis: ''Pēc ilgāka pārtraukuma pie salīdzinoši daudz spēles minūtēm tikām uzreiz divi, no traumām atgriezušies spēlētāji - es un Roberts, kā arī debitēja Edgars Lasenbergs.  Jau no paša spēles sākuma kontrolējām situāciju laukumā. Pamata piecinieks aizvadīja pirmās minūtes lieliski, panākot komfortablu pārsvaru jau mača pašā ievadā. Aizsardzībā darbojāmies vienoti un uzbrukumā arī sanāca īstenot to, pie kā bijām strādājuši pēdējos treniņos. Paskatoties statistikas ailītes, var atrast, ka esam metuši ar augstu metienu procentu, īpaši trīspunktu metienus. Galvenokārt tieši metienu procents un mūsu agresīvā aizsardzība tā arī neļāva BA komandai justies komfortabli un apdraudēt uzvaru šajā mačā. Arī Edgars (Lasenbergs, aut.) labi iekļāvās komandas sastāvā jau pirmajā spēlē un būs ļoti labs papildinājums arī turpmāk. Varu teikt, ka otrais aplis iesākts diezgan pārliecinoši. Cerams, ka spēles kvalitāti noturēsim augstā līmenī, jo jau nākošajā otrdienā dosimies izbraukumā pie ''Turības'' basketbolistiem.''

Studentu basketbola līga

14.01.2014., 19:20, Diagnostikas centrs

       

117-53

(36-17, 31-10, 27-13, 23-13)

Latvijas Universitāte: Eiduks 18+12AB, Bergs 13+11AB, Zēbergs 13, Rēķis 12, Brigmanis 11, Jaunozols 11, Immers 10, Lasenbergs 9, Fricbergs 6, Rinkulis 4.

 

  

 

 

           

Dalīties