Jau šodien plkst. 17.30 Rīgas Olimpiskajā sporta centrā mājas spēli pret ''Ogre/Kumho Tyre'' aizvadīs Latvijas Universitātes (LU) basketbolisti. Kā ierasts, spēles tiešraide būs vērojama komandas mājaslapā bk.lu.lv. Pirms cīņas komentāru sniedza LU uzbrucējs Pēteris Rēķis.

Ar Latvijas Universitātes un Aldaris LBL jaunpienācējas “Ogre/Kumho Tyre” savstarpējo cīņu Ogrē abas komandas oktobra sākumā atklāja šo sezonu, pārākiem izrādoties mājiniekiem (81-93). Turpmākā sezonas gaita abām vienībām izvērtusies līdzīga, liekot atrasties blakus turnīra tabulā. Ogrēnieši sezonas ievadā prata pārspēt “Barons/LDz” (86-85) un BK “Jēkabpils” (81-69), taču jau kopš novembra sākuma uzvaras garšu nav izjutuši. Tikmēr studenti viesos bijuši pārāki par “Barons/LDz” (109-101) un BK “Jelgava” (74-70) komandām, cerot šovakar izcīnīt pirmo uzvaru 2016. gadā. Latvijas Universitātes komandas līderis gūto punktu ziņā šosezon ir ogrēnietis Renārs Magone, kuram vidēji spēlē 15,7 punkti. Savukārt labākais gan cīņā zem groziem (7,5 atlēkušās bumbas), gan rezultatīvo piespēļu ziņā (3,5 piespēles) ir Roberts Krūmiņš. “Ogre/Kumho Tyre” vienībā pagaidām visvairāk izcēlies Kārlis Apsītis, kuram vidēji 12,6 punkti un 5,9 atlēkušās bumbas, bet labākā piespēlētāja gods – bijušajam LU saspēles vadītājam Mārcim Vītolam. Par Latvijas Universitātes noskaņojumu pirms gaidāmās spēles iespaidos dalījās Pēteris Rēķis: “Ogre/Kumho Tyre” turnīra tabulā atrodas blakus BK LU, taču atšķirībā no divām augstāk esošām komandām šosezon to vēl nav izdevies pārspēt. Ar kādām sajūtām notiek gatavošanās spēlei, cik principiāla ir gaidāmā cīņa?
“Ogre/Kumho Tyre” uzskatām par saviem tiešajiem konkurentiem, tāpēc ir milzīga vēlme uzvarēt un gatavošanās process notiek ar vislielāko atbildību. Jāpiebilst, ka ne tikai neesam uzvarējuši Ogres komandu, bet līdz šim nav uzvarēta arī neviena mājas spēle. Esam parādā saviem skatītājiem uzvaru labā spēlē. Šī sezona tika iesākta ar zaudējumu Ogrē. Vai ir izdarīti secinājumi, kas šoreiz komandai jādara citādi, lai spēle noslēgtos ar labvēlīgu iznākumu?
Sezona tika iesākta ar zaudējumu Ogrē, kas atstāja nepatīkamu rūgtuma sajūtu. Esam daudz skatījušies un analizējuši savas kļūdas. Šajā brīdī nav tik daudz jādomā par pretinieku, kā jākoncentrējas uz savu spēli un jāspēlē studentu basketbols ar ātru un agresīvu spēli abos laukuma galos. Ja tas mums izdosies, tad varam cerēt pēc 40 minūtēm ieraudzīt pozitīvu iznākumu uz rezultāta tablo. Spēle starp Latvijas Universitāti un “Ogre/Kumho Tyre” Olimpiskajā sporta centrā sāksies šodien plkst. 17.30, un tās tiešraide būs vērojama mūsu mājaslapā bk.lu.lv. Kā jau Latvijas Universitātes mājas spēlēs ierasts, papildus basketbolam līdzjutēji pārtraukumos varēs baudīt DJ Knuta muzikālo fonu, aizraujošus LU karsējmeiteņu trikus, kā arī iegādāties fanu atribūtiku. Tāpat uz spēli laipni aicinātas arī ģimenes ar bērniem, kuriem būs iespēja aktīvi un radoši darboties bezmaksas bērnu stūrītī. Puslaika pārtraukumā norisināsies ikgadējās BK LU un kompānijas TelCom akcijas “Uz basketbolu pēc jauna datora” lielais fināls, kurā iespēja piedalīties ir ikvienam, kurš šosezon apmeklējis vismaz četras Latvijas Universitātes mājas spēles un sakrājis ielūgumus vai biļetes. Aldaris LBL
17.jan., 17:30 | Rīgas OSC

Latvijas Universitāte – Ogre/Kumho Tyre
Tiešraide: bk.lu.lv
Ieejas maksa (pilna): 2 eur  
  Latvijas Universitātes basketbola komandu atbalsta:

Dalīties