Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Pieaugušo pedagoģiskās izglītības centrs 7. novembrī no plkst. 10.00 līdz 14.00 rīko ikgadējo rudens konferenci „Atbalsts pozitīvai uzvedībai” LU Mazajā aulā (Raiņa bulv. 19, Rīga). Šoreiz konferences tēma: „Uzvedības grūtības vai uzvedības traucējumi – kā atpazīt un ko darīt?”.  

Konferences pirmajā daļā uzstāsies psiholoģe, Rīgas 5. internātpamatskolas direktore Iluta Vilnīte, kas sniegs padziļinātu izpratni par to, kā praksē diferencēt uzvedības grūtības no uzvedības traucējumiem, kāda uzvedība liecina, ka bērnam ir uzvedības grūtības un kāda - ka ir uzvedības traucējumi, cik pārejošas ir uzvedības grūtības un uzvedības traucējumi, kas ir uzvedības grūtību un uzvedības traucējumu iemesli, kādi ir izplatītākie specializētie atbalsta veidi bērniem ar uzvedības traucējumiem.
Konferences pirmajā daļā arī būs iespēja uzzināt par programmas „Atbalsts pozitīvai uzvedībai” izplatību Latvijas skolās. Konferences otrajā daļā informēsim par projektiem, kas šobrīd Latvijā tiek īstenoti un tiešā veidā sniedz skolām atbalstu audzināšanas jautājumos un uzvedības problēmu risināšanā:
  • par Valsts izglītības satura centra īstenoto  ESF projektu “Kompetenču pieejā balstīta vispārējās izglītības satura aprobācija un ieviešana”,
  • par Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Konsultatīvās nodaļas īstenoto ESF līdzfinansēto projektu "Atbalsta sistēmas pilnveide bērniem ar saskarsmes grūtībām, uzvedības traucējumiem un vardarbību ģimenē” un
  • par Izglītības kvalitātes valsts dienesta īstenoto ESF projektu „Samazināt priekšlaicīgu mācību pārtraukšanu, īstenojot preventīvus un intervences pasākumus".
Pasākuma norises vieta: Latvijas Universitātes (Raiņa bulvāris19, Rīga), Mazā aula. Pieteikšanās: līdz 2.novembrim tiešsaistē -  pieteikties ŠEIT. Par dalību konferencē dalībnieki saņems apliecinājumu. Konferences maksa10 EUR. Maksājumu var veikt uz LU kontu ar norādi „APU konference” vai konferences dienā uz vietas. Konferences maksā ietilpst organizatoriskie izdevumi, lektora apmaksa, kafijas pauze, apliecība par konferences apmeklējumu. LU konta rekvizīti:
Latvijas Universitāte
Raiņa bulv. 19, Rīga LV-1586
(PVN Reģ. Nr. LV 90000076669)
IBAN LV51NDEA0000082414423
Nordea Bank Finland Plc Latvijas fil. Kods NDEALV2X Papildus informācija: Par rēķiniem: Rita Ābele, LU PPMF PPIC direktora vietniece
Tālr.: 29156101
E-pasts: rita.abele@lu.lv Par saturu: Dita Nīmante, , LU PPMF asoc. profesore
Tālr. 29117118
E-pasts: dita.nimante@lu.lv

Dalīties