LU un LMT Datorzinātņu dienas ir konference datorzinātņu un informācijas tehnoloģiju studentiem un viņu pasniedzējiem. Tās mērķis ir apmainīties ar Latvijā notiekošo pētījumu rezultātiem un veidot jaunus kontaktus, kā arī popularizēt zinātni studentu vidū.  

Pirmās LU un LMT Datorzinātņu dienas

Pamatinformācija

LU un LMT Datorzinātņu dienas ir konference datorzinātņu un informācijas tehnoloģiju studentiem un viņu pasniedzējiem. Tās mērķis ir apmainīties ar Latvijā notiekošo pētījumu rezultātiem un veidot jaunus kontaktus, kā arī popularizēt zinātni studentu vidū.

Reģistrācija

Visus konferences dalībniekus lūdzam iepriekš reģistrēt savu dalību "LU un LMT Datorzinātņu dienās" līdz 24. jūlijam aizpildot goo.gl/AuTK2 . Agriem pieteikumiem tiks dota priekšroka.

Vēsture

Pasākuma paraugs ir Igaunijas "Teorijas dienas", kas ir gandrīz divdesmit gadus ilga tradīcija, kuras pastāvēšanu nosaka praktiska nepieciešamība – pētījumi datorzinātnē notiek gan Tartu, gan Tallinas universitātēs un attāluma dēļ tieša komunikācija un diskusijas par pētījumu rezultātiem ikdienā nav iespējama. Tāpēc divas reizes gadā tiek organizēta trīs dienu konference, kurā piedalās lielākā daļa Igaunijas datoriķu, lai uzstātos un prezentētu pusgada laikā paveikto. Divas reizes – 2008. un 2010. gadā arī Latvijai ir bijusi iespēja smelties pieredzi no ziemeļu kaimiņiem, jo konference tika organizēta kā Latvijas-Igaunijas kopīgas Teorijas dienas. Izaicinājumi, kas saistīti ar zinātnisko grupu savstarpējo komunikāciju, Latvijai ir pat aktuālāki nekā Igaunijai. Vai mēs visi zinām, ko dara zinātniskās grupas LU, RTU un TSI, pat nerunājot par datorzinātnes aktualitātēm ārpus Rīgas, piemēram, ViA vai VeA? Vairums konferences referātu ir studentu lasīti, tādējādi gan nostiprinot datorzinātnes attīstību un jaunas pētnieciskās paaudzes rašanos, gan ļauj studentiem popularizēt savu pētījumu rezultātus un gūt uzstāšanās pieredzi. Ja ir daudz referātu par kādu specifisku jomu, tad parasti tiek iekļauta arī garāka lekcija, kuru lasa šīs nozares speciālists.

Prezentācijas

Mēs priecātos saņemt pēc iespējas vairāk pieteikumus runām un daudzu pieteikumu gadījumā runātājiem tiks dota priekšroka. Lūdzam kopā ar prezentācijas nosaukumu pieteikt īsu (līdz 1000 zīmēm, ieskaitot intervālus) plānotās prezentācijas anotāciju; tai nav jābūt galīgai. Pieteikumus izvērtēs konferences programmas komiteja. Referāta lasīšana datorzinātņu dienās nav obligāta prasība dalībai; pasākums ir atvērts arī dalībniekiem, kas ir "research-curious" un grib iepazīties ar pētniecības atklājumiem Latvijā.

Norises vieta

"LU un LMT Datorzinātņu dienas" notiks Latvijas Universitātes sporta un atpūtas kompleksā "Ratnieki". "Ratnieki" atrodas Līgatnes novadā, kas ir slavens ar savu neskarto dabu un gleznainajiem mežiem.

Nokļūšana

Konferences dalībniekiem tiks nodrošināts autobuss no Rīgas uz Ratniekiem ierašanās dienā un no Ratniekiem uz Rīgu pēc konferences beigām. Uz Ratniekiem var viegli aizbraukt arī ar personīgo transportu (karte - www.ratnieki.lv/kontakti/).
Uz Līgatni, no kurienes līdz Ratniekiem ir daži kilometri, kursē vilcieni un autobusi.

Svarīgie datumi

  • Pieteikšanās: no 11. jūlija līdz 24. jūlijam
  • Dalībnieku saraksta apstiprināšana un dalībnieku apziņošana: 28. jūlijs
  • Konference: no 8. augusta līdz 10. augustam

Dalības maksa

Konferences izdevumus sedz tās sponsors - Latvijas Mobilais Telefons.

Organizatori

Konferenci organizē Latvijas Universitāte sadarbībā ar Latvijas Mobilo Telefonu un Rīgas Tehnisko universitāti.

Programmas komiteja

  • Andris Ambainis (Latvijas Universitāte), vadītājs
  • Kārlis Čerāns (Latvijas Universitāte, Latvijas Universitātes Matemātikas un Informātikas Institūts)
  • Leo Seļāvo (Latvijas Universitāte, Elektronikas un datorzinātņu institūts)
  • Juris Smotrovs (Latvijas Universitāte)

Organizatoriskā komiteja

  • Aigars Mačiņš (Rīgas Tehniskā universitāte)
  • Una Pīrāga (Latvijas Universitāte)
  • Madars Virza (Latvijas Universitāte), vadītājs

Kontakti

datorzinatnudienas.lu.lv
datorzinatnudienas@lu.lv Madars Virza
e-pasts: madars.virza@lu.lv, telefons: +371 29617162

Sponsori

Datorzinātņu dienu organizatori vēlas pateikties pasākuma sponsoram Latvijas Mobilajam Telefonam.

Cita informācija

Līdzās akadēmiskajai programmai, protams, ir paredzēta arī pasākuma socializācijas daļa. Labi piemēri ir ekskursija, spēļu vakari vai ‘sauna & discussion’, kas, savukārt, ļauj nostiprināt iegūtos kontaktus un dibināt jaunus, kā arī pārrunāt konferencē dzirdēto neformālā gaisotnē.

Iepriekšējo Latvijas-Igaunijas kopīgo Teorijas dienu mājas lapas

Dalīties