Vakar spēli Dubultamatieru līgas (DAL) Elites divīzijā aizvadīja ‘’Latvijas Universitātes’’ komanda, kas, spēlējot viesos, atzina mājinieku ‘’Rūja un dēli’’ pārākumu ar 92-73. Mūsējo rindās rezultatīvāko sniegumu demonstrēja Ilmārs Cīrulis, kurš guva 14 punktus.

Pēc līdzīgi aizvadītās pirmās spēles puses, pēc kuras rezultāts bija 33-33 (18-13,15-20), pagalam neveiksmīga izvērtās spēles trešā ceturtdaļa, kuru LU zaudēja ar 31-16, kas mājiniekiem faktiski nodrošināja uzvaru visā spēlē. ‘’Rūja un dēli’’ savu pārsvaru ieguva, galvenokārt, pateicoties LU basketbolistu pasīvajai spēlei aizsardzībā, kad ar viegliem punktiem mājinieki pamazām spēja uzaudzēt ievērojamo pārsvaru. Iespējams, savu lomu spēlēja pretinieku komandas spēlētāju pieredze, kur no 8 komandas spēlētājiem 7 ir ar LBL pieredzi, tur pretī LU komandā ar šādu ierakstu CV var lepoties vien Atis Slišāns, kā arī Rolands Surgofts un Kārlis Vidžups.

Arī spēles pēdējo ceturtdaļu krietni veiksmīgāk izdevās nospēlēt mājiniekiem, galā svinot pārliecinošu uzvaru ar 92-73. Mūsējo rindās rezultatīvākais bija Ilmārs Cīrulis, kura kontā 14 punkti, kā arī pa 12 punktiem Kārlim Vidžupam un Agrim Dubļinskim.

‘’Latvijas Universitātes’’ komandas galvenais treneris Gunārs Gailītis atzīst, ka paretinoties spēlētāju sastāvam, ievērojami pasliktinās arī komandas rezultāti:’’ Diemžēl regulāri zaudējam svarīgus spēlētājus un pozīcijas kopvērtējumā. Sezonas sākumā bija labi nokomplektēts sastāvs, ar kuru varējām stabili cīnīties par play-off pozīcijām. Vispirms smagu ceļgala traumu guva galvenais spēks zem groziem Edgars Volkops. Šobrīd jau viņš veiksmīgi pārcietis divas operācijas un sācis rehabilitācijas procesu, tomēr basketbola gaitas viņam ar šo traumu ir galā.. Pēc tam garo galu paretināja Kaspara Zaltāna veselības likstas, kad pēc nopietnas slimības pie paaugstinātas slodzes sākās problēmas ar sirdsdarbību. Šobrīd Kasparam turpinās nopietnākas pārbaudes. Nākamais trieciens bija Emīla Seņkāna apendicīta iekaisuma operācija, un visam punktu pielika vēl viena garā gala spēlētāja Mārtiņa Zīles veselības likstas. Diemžēl arī Rūdolfs Rozītis var palīdzēt tikai brīvajā laikā, kad nav jāstrādā ar LSBL komandu. Līdz ar šo visu no sākotnējā sastāva esam zaudējuši četrus spēlētājus, kuriem reālu aizstājēju nav. Šoreiz garajā galā spēlējām ar spēlētājiem, kuri faktiski ir ārējās līnijas basketbolisti. Lai arī cik skumji tas nebūtu, bet ar šādu sastāvu neesam Elites grupas komandu līmeņa vienība. Visiem pretiniekiem garajā galā ir nopietns spēks, līdz ar to šajās pozīcijās zaudējam pamatīgi. Pie spēlēšanas vairāk gan tiek citi. Klubam ir iespēja dot vērtīgu pieredzi ‘’Pārdaugavas’’ jaunajiem puikām. Pagaidām gan šo basketbola skolu iziet tikai Kārlis Večens, bet turpinājumā dosim iespēju vēl kādam sevi pierādīt šajā līmenī. Protams, kopējā situācija nav iepriecinoša, taču mēs cīnīsimies atlikušajās spēlēs. Katra uzvara mums būs liels panākums.’’

Nākošo spēli LU-2 aizvadīs 31.janvārī, kad savā zālē, Diagnostikas centrā, uzņems spēcīgos ‘’Sport2000’’ spēlētājus. Spēles sākums plkst. 21:00.

DAL, 26.janvāris

‘’Rūja un dēli’’ – ‘’Latvijas Universitāte’’

92-73

(18:13, 15:20, 31:16, 18:14)

‘’Latvijas Universitāte’’: Cīrulis 14, K.Vidžups 12, A.Dubļinksis 12, A.Slišāns 8, R.Surgofts 7, J.Tomaševkis 7, R.Vāvers 6, M.Kiziks 4, K.Večens 3, K.Pozņakovs.


Dalīties