Piektdien, 24. aprīlī Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātē notika otrā skolu jaunatnes konference „Uzmanību! Runā jaunieši.”, kas pulcināja vairāk nekā 50 skolotāju un skolēnu no Daugavpils, Jēkabpils, Ogres, Aizkraukles, Liepājas, Jelgavas, Cēsu, Preiļu, Bauskas, Rīgas un Valmieras rajona.

Ar šo konferenci noslēdzās LU PPF Skolotāju izglītības nodaļas rīkotais otrais radoši pētniecisko darbu konkurss „Uzmanību! Runā jaunieši.” 10.-12. klašu grupā par labāko tika atzīts Cēsu Valsts ģimnāzijas 12.c klases skolnieka Jāņa Strazdiņa darbs „Jauniešu valodas raksturojums un īpatnības īsziņu lietojumā”, savukārt 7.-9.klašu grupā – Iecavas vidusskolas trīspadsmit 7.ab klašu skolēnu kopdarbs „Iesaukas, personvārda ikdienas varianti, mīļvārdiņi un niki Iecavas vidusskolā”.

Skolēnu un skolotāju kopā sanākšanu iespējamu darīja Inas Druvietes finansiālais atbalsts. Par bagātīgām balvām – jaunākajiem izdevumiem valodniecībā – rūpēties palīdzēja Valsts valodas aģentūra, LU Latviešu valodas institūts, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskola, LU Pedagoģijas un psiholoģijas fakultāte un Latviešu valodas apguves valsts aģentūra.

Paldies visiem dalībniekiem un atbalstītājiem!

Dalīties