Lai sekmētu Latvijas Universitātes (LU) studentu iesaistīšanos akadēmiskās dzīves veidošanā, veicinātu pieredzes gūšanu un jaunrades attīstību, Latvijas Universitātes Studentu padome (LU SP) izsludina LU studentu Projektu konkursu. Kopējais projektu konkursa finansējuma fonds 2015. gadam ir vairāk nekā 30 000 EUR.

Sākot no 1. februāra ikviens LU studējošais var iesniegt projektus studiju procesa uzlabošanas, zinātnes, kultūras, sociālajā vai sporta jomā gan individuāli, gan kā studentu organizāciju pārstāvji. Projektus studenti katru mēnesi var iesniegt līdz mēneša pēdējai darba dienai un tos izvērtēs komisija, mēneša laikā sniedzot atbildi, vai projekts ir atbalstīts. Lai pretendētu uz finansiālo atbalstu, studentiem ir jāsagatavo projekta pieteikums, izklāstot savu ideju, tās īstenošanas plānu un izmaksu aprēķinu. Projektu izvērtēšana sastāv no divām atlases kārtām:
  • Pirmā atlases kārta - projektu pieteikumu izvērtēšana pēc sekojošiem kritērijiem: novitāte, ilgtspēja, projekta ieguvumi, projekta iespējas sekmēt LU studentu iesaistīšanu akadēmiskajās aktivitātēs, sociālo problēmu risināšanā vai ietekmi uz studiju procesa kvalitātes uzlabošanu.
  • Otrā atlases kārta – projektu ideju prezentēšana izvērtēšanas komisijai. Uz šo kārtu tiks aicināti labākie pirmās kārtas pretendenti.
Izvērtējot projektu idejas, tiks ņemts vērā, vai tās ir iespējams realizēt pieejamā finansējuma apmērā. Pieejamais finansējums pa jomām: studiju procesa uzlabošanai – EUR 17516 00, zinātnes un akadēmiskajiem projektiem – EUR 9000, sociālajiem projektiem – EUR 4000, kultūras un sporta projektiem – EUR 1000. Projektus var iesniegt, kamēr ir pieejams projektu finansējums vai līdz 30. septembrim. Ar precīzu pieteikšanās kārtību un nepieciešamajiem dokumentiem var iepazīties NOLIKUMĀ. Rezultāti tiks pieņemti mēneša laikā pēc pieteikuma termiņa beigām, kā arī publicēti LU Studentu padomes mājas lapā un LU Portālā Jautājumus par projekta iesniegšanu, finansējuma piešķiršanas kārtību un atbalstāmajām finansējuma pozīcijām var uzdot, rakstot uz lusp@lusp.lv vai nākot uz LU Studentu padomes biroju, Raiņa bulvāris 19, 144. kab., LU SP biroja darba laikā. LU Studentu padome gan aicina iepriekš kārtīgi iepazīties ar projektu konkursa nolikumu. Informācija iegūta no lu.lv

Dalīties