17.-19. februārī Latvijas Universitātes Botāniskā dārza pārstāvji Tronheimā tikās ar kolēģiem no Norvēģijas Zinātnes un Tehnoloģijas Universtātes Ringve Botāniskā dārza un Muzeja. Vizīti nodrošināja Norvēģijas finanšu instruments.

Lai gūtu priekšstatu par pastāvīgo augu ekspozīciju ierīkošanas un uzturēšanas aspektiem, diskutētu par dažādām ar augu sistemātiku saistītām problēmām, dalītos pieredzē par botānisko dārzu sadarbību ar citām zinātniskajām institūcijām, universitāšu studentu un mācībspēku iesaisti botānisko dārzu pasākumu realizēšanā un sabiedības izglītošanas aktivitātēm, laika posmā no 17. līdz 19. februārim LU Botāniskā dārza pārstāvji apmeklēja Tronheimas Ringve Botānisko dārzu. Tiekoties ar Universitātes Muzeja herbāriju kolekciju uzturētāju, iegūts plašs skatījums uz augu herbāriju nozīmi botānikas un ģeogrāfijas zinātņu nozarēs un molekulārajos pētījumos. Dialogā ar norvēģu kolēģiem risināta iespējamā sadarbība nākotnē, lai uzlabotu mācībspēku kompetenci, veicinātu studentu ieinteresētību botānikā un sekmētu sabiedrības izpratni par veģetācijas attīstības gaitu, bioloģisko daudzveidību un augu nozīmi.

Vizīte rīkota Eiropas Ekonomikas zonas un finanšu instrumentu līdzfinansētā divpusējās sadarbības fonda līdzekļiem programmas (LV05) "Pētniecības un stipendijas" ietvaros. Programma sniedz atbalstu mobilitātei, stipendijām un akadēmiskajai sadarbībai augstākās izglītības sektorā starp EEZ valstīm (Norvēģija, Islande un Lihtenšteina) un Latviju, kā arī sadarbībai pētniecībā starp Latvijas un Norvēģijas zinātniskajām institūcijām, lai stiprinātu cilvēkresursu un zināšanu bāzi un veicinātu divpusējo sadarbību pētniecībā starp Latvijas un Norvēģijas institūcijām.

Realizētā projekta nosaukums: Pieredzes apmaiņas vizīte Norvēģijas Zinātnes un Tehnoloģijas Universitātes Ringve Botāniskajā dārzā un Universitātes Muzejā, Tronheimā.

Dalīties